Mohammed-Awal Issah signerte for Rosenborg onsdag. (Foto: Odd Rune Wolden)
Mohammed-Awal Issah signerte for Rosenborg onsdag. (Foto: Odd Rune Wolden)

Ghaneser signerte for Rosenborg

Midtbanespilleren Mohammed-Awal Issah håper han kan fylle Anthony Annans sko på Lerkendal.

Trondheim (TV 2 Sporten): Som TV2 meldte forrige uke blir Mohammed-Awal Issah Rosenborg-spiller, og onsdag ettermiddag ble han presentert for pressen i sin nye trøye nummer 27. 25-åringen kommer fra Røde Stjerne i Serbia, og har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben ut 2014.

– Rosenborg er den største klubben jeg har spilt for. Jeg kom hit for å vinne titler, og å hjelpe til med å nå både klubbens og mine mål. Jeg ser på det som en internasjonal storklubb og håper at de kvalifiserer seg til Europa til høsten, sier Issah til TV 2 Sporten.

Vil erstatte Annan
Rosenborg har vært ute etter en midtbanespiller siden Anthony Annen forsvant fra klubben. Issah forteller at han har flere av de samme kvalitetene som sin landsmann.

– Jeg er en aggressiv spiller som er god til å slå mye pasninger. Min største styrke er defensivt, men jeg kan også spille offensivt, sier ghaneseren.

– Kan du være en erstatter for Annan?

– Jeg håper at jeg kan være det.

Se intervju med Issah i videovinduet øverst i saken

– Kan fylle Annan-rollen
Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, er godt fornøyd med signeringen. Han mener at Issah er en mer offensiv spiller enn Annan, men at han kan passe godt inn i en lignende midtbanerolle.

Les også: Her er Rosenborgs nye midtbaneanker

– Han kan fylle Annan-rollen, men det er viktig at han får gjøre den til sin egen, forteller Hoftun til TV 2 Sporten.

RBK skal handle mer
Issah trener med sine nye lagkamerater i morgen torsdag, men er først spilleklar mot Molde 8.august ettersom overgangsvinduet åpner 1.august. I kveld spiller RBK første kamp i mesterligakvalifiseringen mot islandske Breidablik, men kommer til å hente to-tre nye spillere uansett utfall der.

- Vi jobber videre med noen alternative navn uavhengig av E-cup, men går vi videre hele veien inn i et gruppespill vil økonomien tilsi at det er lettere å hente spillere, det er det ingen tvil om, bekrefter Hoftun.

Se intervju med Hoftun her:

PS: RBK vil nå kontakte Hamburg for en avtale om eventuell overgang for Per Ciljan Skjelbred allerede i august.

PS2: RBK henter hjem Tom Erik Nordberg fra Haugesund. Stopperen har vært lånt ut, men er tilbake på Lerkendal fra 1.august.