bingo (Foto: TV 2)
bingo (Foto: TV 2)

TV 2 endrer «Bingo Bingo» etter seerflukt

Mistet nesten én tredjedel av TV-titterne på ei uke.

Etter at «Bingo Bingo» hadde premiere forrige tirsdag, var reaksjonene mange.

På debattforum på nettet, samt nettsamfunnet Twitter, raste debatten.

Mistet over 50 000 seere

Premieren hadde 161 000 seere. Til andre program gikk tallene markant ned.

112 000 seere hadde programmet i snitt i går. Det betyr at nesten en tredjedel av seerne var borte. Del én hadde 116 000 seere, mens del to var nede i 107 000.

Programmet hadde en markedsandel på 13,5 prosent, ned fra 15 prosent forrige uke.

bingobingosang
bingobingosang

– Jeg er ikke overrasket over dette fallet i seertall i det hele tatt. I mine øyne var dette programmet såkalt «lavmål», sier TV- og radiosjef i Carat Norge, Morten Wiberg til «God kveld Norge».

– Fallet i seertall tyder på at folk ikke syntes dette var spesielt spennende. Jeg tror programmet ble litt for flåsete og banalt. Det er enkelt, og uten innhold, sier Wiberg.

– Trenger høyere tall

Han tror ikke TV 2 kommer til å fortsette å sende programmet utover høsten.

– Dette kan de ikke ha på hovedkanalen. Kanskje blir det lagt til en av søsterkanalene, men TV 2 er avhengig av langt høyere seertall for å levere det de skal til annonsørene, påpeker han.

TV 2 gjør endringer

På tross av seertallene, gir ikke TV 2 opp.

– Vi synes selvsagt det er synd at tallene går ned. Vi skjønner at dette fortsatt er noe nytt. Nå har vi bestemt oss for å gjøre noen små endringer til neste gang, ettersom vi har forstått at det kanskje blir litt vel heseblesende, sier prosjektleder Torkil Auran i TV 2, til «God kveld Norge».

Han har fortsatt tro på konseptet.

– Vi fortsette å lage fargerik og morsom underholdning. Dette er en sommersatsing som vi skal prøve ut, sier Auran.

– Familieunderholdning

Programmet leder av Jorun Stiansen, Anette-Marie Antonsen og Synne Bolstad. De gikk tidligere denne uka ut og slo tilbake mot kritikken.

– Det er alltid slik at av hundre som ser ett program, er det hundre forskjellige meninger. Masse av kritikken har dreid seg om hvem dette programmet egentlig er rettet mot. Det er familieunderholdning, hvor man skal samles og ha det morsomt, uttalte Synne til «God kveld Norge» tidligere i uka.