PÅ VEI BORT: Newcastle ønsker å kvitte seg med Joey Barton. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
PÅ VEI BORT: Newcastle ønsker å kvitte seg med Joey Barton. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Straffedømte Barton slipper ikke inn i USA

Fortiden innhenter Newcastles urokråke.

I 2007 ble Joey Barton fengslet for overfall og vold utenfor en McDonald's-restaurant i Liverpool. I retten ble det kjent at han hadde drukket 15 øl i løpet av desemberkvelden for tre og et halvt år siden.

Slo Gamsten
I tillegg har midtbanespilleren brutt loven ved flere andre tilfeller i løpet av livet. På fotballbanen har det heller ikke gått rolig for seg, og under forrige sesong ble Barton utestengt for å ha slått Morten Gamst Pedersen.

Les også: Barton aksepterer straff etter Gamst-slag

Rullebladet har sørget for 28-åringen må trene med reservelaget i tiden som kommer. Amerikanske styresmakter har nemlig nektet Barton adgang til USA i forbindelse med Newcastles sommerturné nå i juli.

– Dessverre ble jeg nektet visum på grunn av fortiden min. Jeg er lei meg over at jeg ikke får reise med laget, men samtidig forventer jeg ikke å bli behandlet annerledes enn andre i samme situasjon.

Les også:Joey Barton slakter engelske midtbanespillere

Beklager
Barton, som ikke blir tilbudt ny kontrakt av «The Magpies» synes det er beklagelig at han nå i stedet må dra til Nederland med reservene.

– Jeg kan ikke gjøre annet enn å forbedre meg som menneske, noe jeg har tenkt til å gjøre. Jeg beklager til alle Newcastle-supportere i USA som jeg så fram til å treffe, sier Barton til klubbens nettsider.