Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 19. april i år la Stig Bakketun og kona turen innom Amfisenteret på Stord, der de parkerte bilen. Lovlydig løste paret parkeringsbillett. Klokken var nøyaktig 10.35, og med en innsats på 12 kroner skulle bilen få stå urørt til kl. 11.56.

Bakketun ante derfor fred og ingen fare da han kom tilbake til bilen klokken 11.03. Men i bilruta lå en fersk parkeringsbot - nesten en time før fristen gikk ut, skriver avisa Sunnhordaland.

– Jeg hadde i alle fall ikke noe ønske om å betale den boten, da jeg ikke hadde gjort noe som helst galt, sier han til tv2.no

Beskyldt for juks

Bakketun tok derfor kontakt med parkeringsavdelingen i kommunen, som lovte å sende bort en betjent for å ordne opp i rotet.

Men her fantes ingen nåde. Betjenten viste til at nummerkoden på billetten ikke stemte med tilsvarende tall på regningen, og beskyldte dermed Bekketun for å ha byttet om billettene.

Krever unnskyldning

Nå følger en kamp mellom mann og kommune, som selv den mest ihuga antibyråkrat kan bli paff av. Flere brev i begge retninger. Penger inn og ut av Bakketuns konto. Trekk av skattepenger, og krangling i alle retninger.

– Etter mye om og men har jeg nå fått tilbakebetalt pengene mine. Men det vil kosta meg 45 kroner i gebyr å hente dem på Posten, og de kronene har jeg ikke tenkt til å betale. Jeg skal ha 300 kroner blankt. Dette handler ikke om økonomi, men om prinsipper, sier han til tv2.no

LES OGSÅ: Måtte betale 4.500 kroner for 1,5 times parkering

Han er mildt sagt sjokkert over kommunen

– De har vært helt fraværende. Jeg har henvendt meg til dem utallige ganger, men har bare fått et par svar tilbake. Det må da kunne gå an å si unnskyld, sier han.

Fakturerer kommunen

Nå fakturerer han arbeidstimene han har brukt på denne saken.

– Jeg sender regning på 1630 kroner til Stord kommune, og de regner jeg med å få overført til min konto, sier han.

Fagsjef for parkering i Stord kommune, Harald Oddvar Sæbø, vedgår at denne saken er håndtert på en merkelig måte.

– Jeg har ikke hørt om saken, og Jeg har heller aldri hørt om lignende saker. Dette er spesielt, sier han til avisa Sunnhordaland.