Roar (Foto: Monica Strømdahl )
Roar (Foto: Monica Strømdahl )

Bli bedre kjent med Roar Husetuft

Møt Jakten-bonden Roar fra Førde.

Navn: Roar Husetuft

Alder: 31

Bosted: Førde i Sunnfjord


Se video av Roar nederst og bildegalleri øverst i artikkelen!


Litt om gården

Jeg bor på gården Husetuft i ei bygd som heter Holsen som ligger 16 km fra Førde. Førde har vel blitt byen og knutepunktet i Sogn og Fjordane. Så her skjer det masse hele tiden. Førde ligger sånn cirka midt i Sogn og Fjordane. En times kjøring vestover så har du kommet ut i havet og et par timer østover så har du kommet ut av fylket, enten Hemsedal eller Strynefjellet. Det er tre timer til Bergen og fire timer til Ålesund. Så gården ligger litt utenfor selve sentrum, men passe sentralt til alt man skulle ha behov for å få fikset eller ha kjøpt seg.

Gården er en husmannsplass som ble tilflyttet for hundre år siden. Det har vært mye opparbeiding av bygninger og hus og blitt dyrket jord som man skal ha til mat for kyr og sau. Vi driver hovedsakelig med melkeproduksjon, men vi har cirka 20 vinterfôret sau. Melkeproduksjonen er vel på gjennomsnittlig vestlandsbruk, men jeg har kjøpt en del kvoter så planlegger å drive litt mer og større gårdsdrift.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jeg er vel litt for glad i at det skal skje noe hele tiden. Jobbing er en stor del av min hverdag. Men liker godt å slappe av med venner og gå på fjellet og finne roen der. Glad i å komme i kontakt med nye folk og kan lett prate om løst og fast. Bygge fikse og reparere ting er vel en stor del av livet mitt. Jeg liker å ha det ryddig og fint rundt meg på gården og i hus og hjem. Bruker naturen en del, spesielt om høsten til jakting. Det betyr veldig mye for meg å ta med meg rifla i hånda og komme meg ut i hjortens rike og på reinens vidder.

Hvorfor være med i «Jakten på kjærligheten»?

Grunnen til at jeg ville være med på «Jakten» er for å finne den jenta jeg leter etter. Hun har jeg ikke funnet enda.

Hvem er du på jakt etter?

Den jenta jeg leter etter er nok ei med godt humør og som ikke tar seg selv så høytidelig. Hun er ei som kan være med på det daglige på en gård, men likevel ha sine egne ting som hun har lyst til å gjøre. Også er det ei som kan være litt skitten på hendene en dag og pynte seg neste dag.

Hva må en kjæreste ha?

Hun må være snill og omtenksom, men også tenke på seg selv. Hun må være lett å prate med og ei som er ferdig med tidligere forhold. Litt ok utseende er vel å foretrekke, men jeg har ikke den totale fasit på hvordan hun skal være. Da vil jeg vel aldri finne noen, men jeg er åpen og satser på at hun er der ute. Vi har bare ikke funnet hverandre enda.

Hva er dine drømmer for fremtiden?

Mine fremtidsdrømmer er vel det å ha en familie som er der for meg og jeg er der for dem. Ha en bra økonomi og at man kan glede seg til å stå opp om morgenen og at man er frisk og rask. Har vel en del planer om framtida men om jeg vil kalle det drømmer vet jeg ikke helt, men et nytt fjøs med melkerobot og drive fullt mitt eget firma og ha det samtidig som gården er vel en plan som jeg satser på å få realisert. Men den store drømmen er vel å oppleve Alaska og den naturen som er der. Å jakte og fiske for en lengre periode er vel kanskje en drøm. Kanskje når jeg blir gammel å flytte bort å kjøpe meg en ranch og bli en god gammeldags cowboy.

527101

Roar (Foto: Monica Strømdahl )
Roar (Foto: Monica Strømdahl )
Roar (Foto: Monica Strømdahl )
Roar (Foto: Monica Strømdahl )
Roar (Foto: Monica Strømdahl )
Roar (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_1243 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_1243 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_1292 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_1292 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_1357 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_1357 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_2061 (Foto: Monica Strømdahl )
_MG_2061 (Foto: Monica Strømdahl )