18 toms hjul er standard på 508 RXH   krafrige skjermbuer er med på å understreke det røffe preget.
18 toms hjul er standard på 508 RXH krafrige skjermbuer er med på å understreke det røffe preget.

Peugeot 508 RXG: Dette kan bli en perfekt Norgesbil

Peugeots nye 508 har blitt en solid comeback for franskmennene i sin klasse – etter at forgjengeren 407 aldri helt klarte å feste grepet på bilkjøperne.

Nå har Peugeot akkurat offentliggjort de første bildene av en 508-utgave som kan komme til å bli ekstra interessant for norske bilkjøpere.

508 RXH er en firehjulsdrevet dieselhybrid, en betydelig opptøffet 508 med offroad-styling og firehjulstrekk. Denne typen bil er svært populær blant norske bilkjøpere – og Peugeoten bør ha gode muligheter for å slå godt fra seg.

Mye standardutstyr

Det er forresten ikke bare styling som skiller den fra "vanlig" 508. Bakkeklaringen er også øket noe, det kan komme godt med når du skal forsere brøytekantene på vinteren.

Også innvendig har RXH en rekke detaljer som er unike for denne modellen. Standardutstyrspakken er omfattende, blant annet er head up-display, navi og stort panorama-glasstak "inkludert i prisen".

Peugeot-508_RXH_skrått-bakf
Peugeot-508_RXH_skrått-bakf

LES OGSÅ: Hadde du våget å gi full gass i denne Peugeoten?

Landeveislokomotiv

Det mest interessante finner vi likevel under panseret, Peugeots diesel-hybrid løsning, kalt Hybrid4. Når diesel- og elmotor jobber for fullt, har du til sammen 200 hestekrefter til rådighet, dreiemomentet er på imponerende 450 NM. Da snakker vi skikkelig landeveislokomotiv.

Forbrukstallet er på imponerende 0,42 liter/mil på blandet kjøring, C02-utslippet ligger på 109 gram/km.

LES OGSÅ: – Er det lureri å kalle lillebror 3008 SUV?

Lansering i september

Blant konkurrentene finner vi biler som Skoda Octavia Scout, Audi A4 Allroad – og selvfølgelig en god bunke SUV-er/crossovere. Peugeoten kommer til å score høyt på både plass, komfort og ytelser – det skal bli svært spennende å se hva prisene ender på når bilen kommer til Norge våren 2012.

Den offisielle lanseringen skjer for øvrig på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Del med Facebook-vennene dine

Peugeot-508_RXH_forfra
Peugeot-508_RXH_forfra

Audi Allroad er en pioner i klassen – men skal du våge å kjøpe den?