FIKK TELEFONEN HACKET: Gordon Brown, tidligere Statsminister i Storbritannia. (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)
FIKK TELEFONEN HACKET: Gordon Brown, tidligere Statsminister i Storbritannia. (Foto: SUZANNE PLUNKETT/Reuters)

Gordon Brown ble avlyttet av Murdoch-avis

Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown ble utsatt for telefonavlytting av The Sunday Times, en av mediemogulen Rupert Murdochs aviser, ifølge britiske medier.

Det er avisen Independent som skriver at personer som jobber for mediegiganten News International, har avlyttet Browns telefon og kommet over informasjon fra hans personlige bankonto.

Mer enn ti år

Ifølge Guardian forsøkte journalistene også å få tak i informasjon om Browns og familiens helse. Hackingforsøkene fortsatte også da Brown ble statsminister.

Det ska også finnes bevis for at en privatetterforsker hyret en politimann, for å få innsikt i det nasjonale politiets informasjon om statsministeren.

I tillegg mener Guardian å ha bevis for at journalister har snoket i legejournalene til Browns sønn.

Totalt skal overvåkningsaktiviteten ha pågått i mer enn ti år.

Dermed føyer Brown seg inn i rekken av politikere og andre kjendiser som har blitt ofre for metodene til mediekonsernet News international.

Les også: Murdock legger ned News of the World

Avlyttet terrorofre

Beskyldningene om avlytting har hittil kretset omkring News of the World, avisen som for siste gang gikk i trykken natt til søndag. Også News of the World eies av News International. Etter en rekke skandaler i forbindelse med telefonavlytting, besluttet Rupert Murdoch å legge ned den britiske tabloiden.

Det har blitt avslørt at falne soldaters pårørendes telefoner har blitt avlyttet. Dessuten skal avisens journalister ha skaffet seg tilgang til talepostkassene til ofre for barnedrap.

(©NTB)