Dette Lego bygget er det mest utrolige vi noen gang har sett. En 25 år gammel spansk ingeniørstudent står bak konstruksjonen, som består av 3.500 deler og enda større mengder tålmodighet. Foto: Youtube.com
Dette Lego bygget er det mest utrolige vi noen gang har sett. En 25 år gammel spansk ingeniørstudent står bak konstruksjonen, som består av 3.500 deler og enda større mengder tålmodighet. Foto: Youtube.com

Denne Porschen har du aldri sett maken til!

Slik kan det gå når en ingeniørstudent setter seg ned med 3.500 Lego-klosser.

Det er rent så man blir skamfull over sin egen barndoms lettsindige og ikke spesielt utfordrende omgang med Lego-klosser når man ser slikt som dette.

Men så hører det med til de absolutte sjeldenhetene også, at noen tar den så ekstremt langt ut som dette Lego-geniet har gjort. Eller hva synes du om denne modellen av en Porsche 997 cabriolet?

Ingeniørstudent

3.500 deler har gått med. Åtte elmotorer styres med tre fjernkontroller, og bilen inneholder nesten syv meter elektrisk kabel. Skalaen oppgis til 1:7,5, og modellens lengde er på 59 cm. Eller "74 knotter", som er et mål som de mer hengivne Lego-byggerne kjenner seg bedre igjen i.

Les også: Mad Max-bilen kommer også som skalamodell

Og byggeren, den 25 år gamle ingeniørstudenten Fernando fra Madrid, har vært svært tro mot originalen: Styringen har 2,6 omdreininger mellom ytterpunktene, akkurat som 997´en, og både motoren, PDK-kassen, cabriolet-dekselet i karosseriet samt vingen bak oppfører seg slik vi er vant med å se det i virkeligheten.

Solid planlegging

Mest imponerende er dog den planleggingsinnsatsen som ligger forut for selve byggingen, for å gjenskape både utseende og funksjoner på den måten som her er gjort i det ganske fremmedartede materialet.

Vi mangler i så måte ord for å beskrive hvor imponert vi er, og går dermed like godt rett til videoen som viser funksjonene.

Del med Facebook-vennene dine!

Vi sier som vi har sagt før: Klarer du noe tilsvarende, så gi oss et tips!

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

Les også: Dette er terrengbilen for eventyrlystne Lego-figurer