I 2008 møttes Yvonne og Raymond Sundby på Internett.

– Det som skjedde var at jeg hadde gått ut av et forhold halvannen måned før og ville treffe nye mennesker. Og så tenkte jeg at match.com sikkert var en fin plass å være. Jeg la inn en profil og så så jeg Yvonne, forteller Raymond når han er på besøk i «Sommertid» mandag kveld.

Skeptisk i starten

Ti måneder etter at de møttes på nett var de to mann og kone. Men til tross for at det tok relativt kort tid innrømmer Yvonne at hun var skeptisk i begynnelsen.

– Jeg var ute etter et vennskap, og så så jeg at han hadde linket til meg. Men han hadde ikke bilde, og jeg ble litt skeptisk, for man vet jo ikke hvem man treffer. Men så tenkte jeg OK, ba han fortelle meg hvem han var og så fortalte han mer utdypende per mail om hvordan han var og hva han drev med.

Etterhvert kom også bilde til syne.

– Da jeg fikk se hvrodan han så ut tenkte jeg at han virket som en veldig kjekk og morsom person. Han ville treffe meg og inviterte meg på middag, og etter det har vi vært sammen, forteller hun.

Se intervjuet med Yvonne og Raymond her (artikkelen fortsetter nedenfor) :

– Norge og Sverige nummer én

En nordisk undersøkelse fra forrige høst viser at nettsjekking har blitt den aller vanligste måten å finne en partner på. Norge ligger på verdenstoppen når det kommer til nettdating, og det tror Hanna Bergholm, markedsdirektør i match.com, det finnes flere grunner til.

– Norge er et geografisk spredt land med ganske små byer, og da vil man gjerne treffe flere enn de som bor i din egen by. Man er også likestilte, kvinner våger å si at de leter etter noen og våger å legge en profil på nettet. Både Norge og Sverige er nummer én på dette, i øvrige Europa er vi ikke så langt framme. Det er utrolig at dette har blitt den vanlige måten å møte hverandre på, mener hun.

Les også: Kvinner er mer utro enn menn

– Flaut å fortelle om det

Selv om nettdating tydeligvis er tingen, tror Bergholm at det fortsatt ikke er på det rene at man logger seg på online for å finne en partner.

– Det finnes fortsatt litt stigma i Norge, man synes det er litt pinlig å fortelle om det. Nordmenn er ofte glade og positive, å erkjenne for andre at alt ikke er like rosenrødt og fantastisk og at man savner noe i sitt liv er kanskje et problem. Men det begynner å bli bedre og bedre, og det ser man et eksempel på her med Yvonne og Raymond.

Les også: Slik blir du forelsket

Her er noen av match.coms tips for å lage en god profil på nett:

Unngå klisjeer

Unngå klisjeer som «jeg er like komfortabel i jeans som i langkjole» eller «jeg trives like godt hjemme i sofakroken som ute på byen». Dessverre er det mange som skriver slike ting, og det gjør deg ikke særlig unik. Prøv i stedet å tegne et bilde av hvem du er. F. eks.: «På lørdagsmorgenene tar jeg på meg de nye Nike-skoene mine og setter av gårde på min svarte mountainbike rundt Sognsvann med bare iPoden (akkurat nå full av Justin Timberlake) som selskap».

Ikke vær negativ

Kanskje har du opplevd kjærlighetssorg og har dårlige erfaringer med det motsatte kjønn, men ikke bruk profilteksten til å skrive negative ting som «Jeg hater jenter som sutrer og aldri er med på noe morsomt». Skriv i stedet ting som «Jeg liker å være sammen med mennesker som får meg til å le, og som kanskje får meg til å prøve ting jeg aldri har våget før».

Unngå massehilsener

Unngå massehilsener som «Hei, alle dere som har klikket dere inn på min profil!» eller «Hei, jenter». Gjør som reklamebransjen – bruk du-form. Skriv f.eks. «Kanskje er det nettopp deg jeg leter etter?».

Les flere av datingselskapets tips for hvordan gjøre suksess på nett her. Merk: TV 2 er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider.