Seiburgere_256200a_347770a
Seiburgere_256200a_347770a

Slik lager du sunne burgere

Hamburgere er ofte folkets favoritt om sommeren. Her får du oppskriften på en sunn og god fiskeburger som faller godt i smak både hos den yngre og eldre generasjonen.

Les Wenche Andersens grilltips

Ingredienser:

Burgere:

Ca. 500 g fiskefilet

1 ½ ts salt

1 ss potetmel

ca 3 dl matfløte/ melk

2-3 ss grovhakket løk

pepper

¼ ts malt muskat

ev finhakket gressløk eller vårløk

Spar penger og kalorier på Wenches tunfisksalat

Den perfekte sommerbrunsj

Pesto:

2 ss ristede pinjekjerner ev. solsikkekjerner

25-30 store blader av frisk basilikum eller kruspersille

1-2 fedd hvitløk

ca 1 1/2 dl olivenolje

ca 50 g revet parmesanost

291355

Slik gjør du:

Fisken og fløten bør være iskald. Fjern skinn og ben fra fiskefileten og del den i litt mindre biter. Kjør fisk og salt til en halvgrov masse i foodprocessor. Tilsett potetmel, pepper, muskat og grovhakket løk og spe med fløte eller melk. Finsnittet gressløk eller vårløk tilsettes i den ferdige fiskefarsen. Form til burgere og stek i smør i middels varm panne. Server på en grov brødskive( gjerne ristet og smurt med pesto) med salat og grønnsaker. Brød kan byttes ut med poteter, kokte eller stekte.

Pesto: Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg urtebladene , pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.

Les også:

Sommerlige krabbesmørbrød

Deilig pastasalat og toast

Ukens vintips: Her er den nye, kule vinen