Juan Antonio Flecha kjøres ned av en media bil. (Foto: TV 2)
Juan Antonio Flecha kjøres ned av en media bil. (Foto: TV 2)

Media-bil kjørte ned rytter i Tour de France

- Det er det verste jeg har sett, sier TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen. Se video her.

Juan Antonio Flecha (Sky) lå i bruddgruppen på dagens etappe, med 35 km igjen da en bil fra fransk TV plutselig tok seg frem på siden av rytterne.

Bilen svingte inn i veibanen for tidlig og meide ned Flecha fra siden. Han gikk i asfalten og sendte samtidig Johnny Hoogerland (Vacansoleil) i grøften og inn i et piggtrådgjerde.

Den sjåføren burde gå på hodet og ræva ut og aldri vise seg i Tour de France igjen.

Se video av hendelsen øverst i artikkelen

- En skandale
Etter målgang fikk Thor Hushovd se bildene av bilen som kjørte ned Juan Antonio Flecha for første gang da han besøkte TV 2 Sportens studio.

- Det er helt forferdelig. Sjåføren som kjørte den bilen gjorde en manøver som han ikke burde gjort. Slike sjåfører har ikke noe i feltet å gjøre.

- En skandale? spurte programleder Christian Paasche.

- Ja, det er absolutt en skandale. De gutta der kjempet med nebb og klør for å komme i det bruddet og hadde mulighet til å vinne etappen. Det kan så og si ha ødelagt hele Tour de France for dem. Det tar tid å komme seg etter en slik velt.

Les mer: Sendt i piggtrådgjerde av bil - gråt da han fikk klatretrøyen

Vi ha sjåføren kastet ut av Touren
- Det er det verste jeg har sett. Det var et uhell, men skal ikke skje, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen da han så bildene.

Litt senere fulgte han opp med:

- Den sjåføren burde gå på hodet og ræva ut og aldri vise seg i Tour de France igjen. Han burde få en skikkelig straff. De kommer nok til å skjerpe inn reglene.

- Jeg snakket med en fra rittet og han sa de vaktene som styrer feltet ikke burde sluppet den bilen fram på det tidspunktet, sa Lauritzen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Johnny Hoogerland endte i piggtrådgjerde etter at han ble offer for at Juan Antonio Felcha ble kjørt ned av en bil i feltet. (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Johnny Hoogerland endte i piggtrådgjerde etter at han ble offer for at Juan Antonio Felcha ble kjørt ned av en bil i feltet. (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)

Vil ikke kommentere
Begge rytterne kom seg i sadelen igjen. I mål kom de bandasjere, blodige og forslåtte, lenge etter vinneren. I målområdet sto faren til Johnny Hoogerland og gråt.

Hoogerland tok klatretrøyen på etappen, men skadene gjør nok at han vil slite med å forsvare den.

Bilføreren og bilen er nå kastet ut av Touren.

Team Skys sjef Dave Brailsford sier til TV 2 at de ikke vil kommentere saken før mandag.

- Fare for at blir en del bytte av sjåfører til i morgen. Katastrofekjøring av den franske TV bilen, meldte Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll på Twitter.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!