Nye retningslinjer fra britiske myndigheter oppfordrer foreldre til at tvinge barna til å trene. Småbarn under fem år bør gå minst 15 minutter om dagen, for eksempel til dagtanten. Babyer har godt av å tas med på babysvømming, og bør tøye ut på minigummimatter, mener myndighetene ifølge den britiske avisen The Telegraph.

Oppfordringen om å holde barn under fem år aktive kommer i kjølvannet av at antallet overvektige barn i Storbritannia har økt dramatisk.

Les også: Fedme kan skyldes virus i barndommen

Tre timer om dagen

Dame Sally Davies, som er statlig helserådgiver, vil presentere de nye retningslinjene den kommende uken.

– Forskning viser at barn som ennå ikke har lært å gå, har godt av å krabbe, leke og rulle rundt på gulvet. Det er faktisk helt avgjørende for barnets helse og vekt senere i livet. Barn under fem år bør være i aktivitet minst tre timer om dagen, sier hun ifølge the Telegraph.

Britiske forskere har kommet fram til at kun 30 prosent av barn får nok mosjon. De som ikke er aktive har større risiko for å utvikle dårligere hjernekapasitet.

Les også. Her får babyer være med på bootcamp

Skru av TV-en

– Jeg tror ikke foreldre er klar over hvor viktig det er for barna å være aktive i løpet av en dag. Noen foreldre er for opptatte til å klare å holde balansen mellom jobb og familieliv, sier Dame Sally Davies.

Professor Fiona Bull, som har vært med på å utforme de nye retningslinjene, er enig med Davies.

– Vi putter babyene i stoler foran TV-en, vi kjører til steder. Vi er ikke aktive nok, sier hun ifølge the Telegraph.