Petter Northug
Petter Northug

Pokeraktuelle Northug blåser i Giske-kritikk

Slår tilbake mot næringsministeren.

Petter Northug befinner seg for øyeblikket i Las Vegas, hvor han skal konkurrere om den uoffisielle VM-tittelen i poker.

– Spytter på frivillige

Bare dager før den store konkurransen, gikk imidlertid næringsminister Trond Giske ut og kritiserte Northugs pokerspill. Han mener nemlig at det blir lite penger igjen å fordele til breddeidretten om nordmenn bruker pengene sine på utenlandske spillselskaper fremfor Norsk Tipping.

IKKE TILLIT:Konsertillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen tror TV 2-salget var årsaken til at  Nærings- og handelsminister Trond Giske mistet tilliten til styreleder Harald Norvik (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
IKKE TILLIT:Konsertillitsvalgt Per Gunnar Salomonsen tror TV 2-salget var årsaken til at Nærings- og handelsminister Trond Giske mistet tilliten til styreleder Harald Norvik (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

– Når toppidrettsutøvere gjør det, spytter de titusenvis av frivillige i ansiktet, sa Trond Giske under et seminar nylig.

Les også: Dette skal Aylar kjøpe om hun slår Northug i poker

– Det er synd

Northug ser imidlertid ikke ut til å bry seg nevneverdig om kritikken fra Giske.

– Jeg føler ikke at jeg krenker breddeidretten i det hele tatt. Jeg føler at jeg bidrar. Hvis ikke Trond mener det, er det synd, sier han til VG.

– Jeg kommer ikke til å engasjere meg ytterligere i den debatten, sier han.

Les også: Northug ute av poker-NM

Ladet opp

Søndag formiddag er Northug ferdig med første dag i poker-VM.

På forhånd fortalte Northug hvordan han jobber med å skaffe det nødvendige overskuddet foran World Series of Poker i Las Vegas.

– Jeg gleder meg til å ta fatt. Jeg har spilt mye poker i mai, og lite i juni, for å bygge opp det riktige overskuddet. Akkurat som jeg gjør foran et skimesterskap, sa Northug til Vi Menn før han gikk inn i spillerlokalene på hotellet Rio i Las Vegas.

Les også: – Skal skaffe penger til ny spiss på Mosvik