wiggins
wiggins

Fra himmel til helvete for Edvalds lag

Torsdag vant de etappen. Fredag krasjet lagkapteinen ut av Tour de France.

Torsdag ble en himmelsk dag for Team Sky. I Østerrike rundt vant de en etappe, mens Edvald Boasson Hagen gikk til topps i Tour de France.

Det var lagets første etappeseier i Touren og de hadde Geraint Thomas i ungdomstrøyen. På fredagens etappe skulle de spare enegi til å støtte lagkaptein Bradley Wiggins i de kommende fjelletappene.

Se uhellet til Wiggins øverst i artikkelen

Men med 38 km igjen av etappen ble hovedfeltet splittet av en massevelt. Da røyken la seg var det Bradley Wiggins som satt igjen på asfalten med brukket kragebein og ikke kunne fortsette.

- Nå er det over. Han har brukket kragebeinet, sa sportsdirektørene i Skys følgebil.

Les også: Cavendish fikk sjokkmelding på direkten

Edvald var like ved
Hele Sky-laget stoppet for å hjelpe Wiggins, men måtte fortsette uten ham. Tidstapet førte til at Thomas mistet ungdomstrøyen.

- Jeg var rett ved siden av ham, men klarte å holde meg oppreist. Jeg så han holdt seg til kragebeinet. Det var ikke noe artig stemning da, sa Edvald til TV 2 etter etappen.

- Det er ikke langt fra topp til bunn og for laget gikk det fort til bunn nå. Så får vi se hva som skjer videre, sa 24-åringen.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk

Wiggins var i god form og skulle bevise at Tour-fadesen fra i fjor bare var et uhell. Hele laget var bak briten, men nå må de sette opp strategien på ny. Det kan bety at Edvald Boasson Hagen vil få en mer fri rolle til å gå for egne sjanser nå som kapteinen er borte.

Fredag kveld var Wiggins på sykehuset for røntgen for å få en sikker diagnose.

- Alle i laget er knuste nå. Men vi må bare refokusere nå og se hvilke muligheter vi har fremover. Det har vært en nervøs start på årets Tour. Vi har ikke vært i fjellene ennå, slik at de beste er blitt skilt ut. Det har bidratt til nervøsiteten, sa Sky-sjef Dave Brailsford.

TV 2 Play: Se intervju med Brailsford
TV 2 Play: Se intervju med Boasson Hagen

Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!

- For Bradley er dette megaskuffende. Han var i sitt livs form og alt gikk etter planen. Fjorårets Tour var skuffende for Bradley, og i år endte det med en tragedie. Men ingen har dødd. Han kommer tilbake. Livet går videre. Han vet at han kan prestere i Touren, så han vil ikke pakke sammen og gi seg nå, sa sportdirektør Sean Yates, men la til.

- Dette er et kjempestort slag for lagmoralen. Det er det ingen tvil om.

Bradley Wiggins kjøres bort av ambulanse etter velt i Tour de France. (Foto: Christophe Ena/Ap)
Bradley Wiggins kjøres bort av ambulanse etter velt i Tour de France. (Foto: Christophe Ena/Ap)