Gael Clichy signs for Manchester City   City of Manchester Stadium (Foto: Sharon Latham/Pa Photos)
Gael Clichy signs for Manchester City City of Manchester Stadium (Foto: Sharon Latham/Pa Photos)

Citys hjemmebane skifter navn med umiddelbar virkning

City of Manchester Stadium er historie. Fra nå heter Manchester Citys hjemmebane Etihad Stadium.

Manchester City er den siste i rekken av fotballklubben som endrer stadionnavn grunnet sponsoravtaler.

Manchester-klubbens hjemmearena heter ikke lenger City of Manchester Stadium. City melder nemlig fredag at den med umiddelbar virkning er omdøpt til Etihad Stadium de neste ti årene.

– Verdt 1,3 milliarder kroner
Årsaken er en sponsoravtale med Etihad Airways, som er et statlig flyselskap i De forente arabiske emirater. Klubben eies av Abu Dhabi-gruppen fra samme land.

Klubben skriver ikke hvor mye sponsoravtalen er verdt, men ifølge Sky Sports skal avtalen være verdt 150 millioner pund over de neste ti årene. Det tilsvarer nesten 1,3 milliarder norske kroner.

– Kjempefornøyd
Etihad fortsetter også som draktsponsor for City. I tillegg driver flyselskapet og klubben et samarbeid på en rekke forskjellige områder.

- Vi er kjempefornøyd med å utvide vårt samarbeid med Etihad Airway gjennom denne omfattende avtalen. Det viktigste, ved siden av å sørge for store inntekter i en viktig periode i klubbens utvikling, er at avtalen sørger for gode muligheter til tettere samarbeid mellom våre organisasjoner, både kommersielt og i media, i fremtiden, sier City-direktør Garry Cook.

City er for øvrig ikke alene om å få stadionnavnet sponset. Arsenal spiller Emirates Stadium, Bolton spiller The Reebok Stadium og Wigan på DW Stadium.

Hva synes du om det nye navnet? Si din mening under!