I kveld har programmet «En vakker dag», som ledes av artisten Bjørn Eidsvåg , premiere på TV 2.

I første episode får vi blant annet et nærmere innblikk på Maria Menas liv, spesielt hennes oppvekst.

Skilsmissen ikke det verste

Som 15-åring slo Maria Mena (25) gjennom med den sterke låta «My Lullaby», der hun reflekterer rundt sine følelser ved foreldrenes skilsmisse.

Maria var tolv år da hun skrev låta på pikerommet.

– Jeg husker veldig godt at jeg kom hjem fra skolen, satt meg ned på pulten min, og skrev låta før leksene. Jeg skrev den fordi jeg var nødt til å sette ord på det jeg følte på den tiden, forteller hun i videoen du kan se øverst i saken.

Maria synes ikke skilsmissen i seg selv var det verste, men sier det var vondt å se at foreldrene hadde problemer.

– Det verste var ikke nødvendigvis at de skilte seg, men det som var vanskelig var at de hadde problemer med å forholde seg til hverandre i ettertid.

Valgte moren

Bjørn Eidsvåg spør deretter om hun havnet i en lojalitetskonflikt da foreldrene flyttet fra hverandre.

– Ja, og jeg valgte. Og det har jeg slitt med i ettertid – som voksen – at jeg valgte. Jeg valgte mamma, og det har jeg skrevet mange låter om, avslører hun.

Valget om å bli hos moren da foreldrene gikk hver til sitt, har fulgt Maria opp gjennom årene.

Det gjorde forholdet til faren vanskeligere.

– Det å være så ung og ta et valg som egentlig er så stort som det, det tar litt på. Jeg slet med skyldfølelse overfor pappa. Det var vanskelig å knytte seg til pappa etterpå, sier hun åpenhjertig.

Nødvendig å velge

Artisten er eldst i søskenflokken, og har alltid tenkt at hun skal klare alt på egen hånd. Selv om ingen ba henne om å ta et valg, så følte hun at det var nødvendig.

– Jeg ble aldri spurt direkte om å ta et valg, men jeg gjorde det fordi jeg følte selv at det krevdes av meg. Hvis jeg ser tilbake på det, så ser jeg at jeg tok valget fordi jeg trodde det var det beste for situasjonen. Der kommer «My Lullaby» inn. Jeg ser nå at jeg har satt ord på hvordan jeg hadde det i den situasjonen.

Forandret skilsmissen ditt forhold til dine foreldre?

– Jeg er redd for å si at det er skilsmissen sin skyld. Jeg tenker at det er det mennesket jeg er, og det mennesket de var som har gjort at jeg har det forholdet til de som jeg har i dag, sier Maria.

Ville bli kjent med faren

Maria valgte å bo hos sin mor da skilsmissen inntraff, men valgte i senere år å flytte til faren sin.

Hun trengte å bli bedre kjent med ham.

– Jeg hadde ikke blitt ordentlig kjent med ham, og jeg hadde veldig lyst å lære han å kjenne. Det var veldig lærerikt, og veldig skummelt. Jeg kjente han ikke, sier 25-åringen.

Se «En vakker dag» på TV 2 lørdag kl. 21.40.