Maria Mena måtte ty til tårene i Bjørn Eidsvågs En vakker dag
Maria Mena måtte ty til tårene i Bjørn Eidsvågs En vakker dag

Her bryter Maria Mena ut i gråt

Emosjonell samtale i Bjørn Eidsvågs nye program. Se video!

Sanger og låtskriver Maria Mena (25) er en av de første gjestene vi får møte i Bjørn Eidsvågs nye program «En vakker dag».

Lørdag kveld får vi bli med inn i bakgården til Eidsvåg, der en ærlig Mena snakker ut om oppveksten og foreldrenes skilsmisse da hun var yngre. Hun forteller også om bestefaren, noe som vekker så sterke følelser for artisten at hun ikke klarer å holde tårene tilbake. Se video ovenfor.

– Kommer ikke til å klare å synge den live

Da Maria Mena var bare 15 år gammel ga hun ut singelen «My Lullaby» som raskt vokste seg til en kjempehit i Norge. Sangen er en skildring av hvordan artisten opplevde foreldrenes skilsmisse, men det er ikke den eneste låta artisten har sterke følelser for.

– Jeg er egentlig ganske uredd i låtskrivingen, men jeg har en låt jeg ikke har sunget live og som jeg, for å være helt ærlig, ikke vet om jeg kommer til å klare å synge live. Den betyr så inderlig mye for meg, men jeg vet ikke om så mange har lagt merke til den, sier Mena om «Calm Under the Waves» som er å finne på hennes tredje album «Apparently Unaffected» (hør en smakebit av låta på iTunes).

– Den handler om min bestefar. Han var utrolig viktig for meg. For meg var han limet som holdt familien vår sammen. Han var en kunstner. Jeg vet ikke om jeg har et bilde av han som er veldig urealistisk, det er det sikkert. Jeg var ni år gammel da han gikk bort, fortsetter hun.

Se Maria Mena fremføre «Mitt lille land» her

– Gråte på TV - igjen!

Det er nettopp bestefarens død som får Mena til å ty til tårene mens hun forteller om bakgrunnen for sangen.

– Den låta handler om da bestemoren min fortalte meg «du vet, Maria, at da bestefar døde var det din bestefar, det var mamma sin pappa, men det var kjæresten min», rekker 25-åringen å si før hun må stoppe for å tørke tårene.

– Gråte på TV - igjen! utbryter artisten, som for et par år siden ble så rørt over å motta spellemannsprisen for beste kvinnelige artist at hun brøt sammen i tårer på scenen.

Men siden da har hun heldigvis utviklet en helt egen taktikk for å komme til hektene igjen når hun kjenner gråten nærme seg:

– Jeg tenker på spaghetti! Det funker alltid hvis jeg prøver å ikke gråte.

Hele intervjuet med Maria Mena kan du se lørdag klokken 21.40 på TV 2. I denne sendingen møter vi også psykolog Sissel Gran og danser, skuespiller og «Norske Talenter»-dommer Adil Khan.

Se nok en smakebit fra kveldens program nedenfor. Her synger Maria Mena duett med Bjørn Eidsvåg:

532800