I HUSARREST: Dominique Strauss Kahn sitter i husarrest i New York. Ifølge den amerikanske avisen New York Times skal politiet ha begynt å tvile på forklaringen til kvinnen som Strauss Kahn angivelig skal ha forgrepet seg på.  (Foto: Richard Drew/AP)
I HUSARREST: Dominique Strauss Kahn sitter i husarrest i New York. Ifølge den amerikanske avisen New York Times skal politiet ha begynt å tvile på forklaringen til kvinnen som Strauss Kahn angivelig skal ha forgrepet seg på. (Foto: Richard Drew/AP)

Strauss-Kahn er uønsket i valget

To tredeler av det franske folket ønsker ikke å se Dominique Strauss-Kahn som kandidat i presidentvalget i april neste år.

Strauss-Kahns popularitet er fortsatt dalende, ifølge en ny måling.

Hele tre firedeler sier også at de har liten tro på at den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), som fortsatt er siktet for voldtekt i USA og er anmeldt for et voldtektsforsøk i Frankrike i 2003, kommer til å stille.

Før voldtektsanklagen i USA, var Strauss-Kahn sett på som den sterkeste kandidaten til å utfordre Frankrikes sittende president Nicolas Sarkozy.

Torsdagens måling ble utført av OpinionWay for Le Figaro. 65 prosent av de spurte sier de ikke ønsker Strauss-Kahns kandidatur, og 74 prosent sier de ikke tror han kommer til å stille. (©NTB)