Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge nettsidene til den serbiske klubben Røde Stjerne er den ghanesiske midtbanespilleren Mohammed-Awal Issah klar for Rosenborg.

– Jeg forlater Røde Stjerne med et smil, sier Issah til klubbens nettsider. Også den serbiske avisen Blic omtaler overgangen.

– Koster 5,4 mill
Ifølge Mozzartsport.com dreier det seg om en overgang på rundt 700 000 euro, som tilsvarer rundt 5,4 millioner kroner.

– Jeg ønsker å takke alle mine lagkamerater, menneskene i klubben og spesielt fansen. Selv om jeg er utenlandsk så følte jeg meg hjemme, sier Issah.

Les også: – RBKs liste over mulige Ciljan-erstattere

Rosenborg bekrefter enighet
Erik Hoftun har ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser, men mediesjef Nils Heldal bekrefter at klubbene er enige.

– Klubbene er enige om en overgang, men den personlige kontrakten og den medisinske testen gjenstår, sier han til TV 2 Sporten.

Fredag vet Rosenborg når Issah kommer til Trondheim for å få de siste detaljene i orden. Det er også gode nyheter for Per Ciljan Skjelbred.

– Forutsatt og når dette går i orden, kan vi også gå i nye dialog med Hamburg, sier Heldal.

– En veldig god fotballspiller
Rosenborg-speider Stig Torbjørnsen er full av lovord om Issah.

– Han er ikke bedre en Annan defensivt, vi kommer aldri til å se en spiller med slik råskap i det defensive i Rosenborg igjen, men han har bedre ferdigheter offensivt og i pasningsspillet. Han er rett og slett en veldig god fotballspiller, sier Torbjørnsen til TV 2 Sporten.

Men det er ikke bare Annan-rollen Issah kan fylle.

– Han kan spille i den posisjonen, men kan også dyttes til høyre og venstre på midtbanen, forteller Torbjørnsen. Det betyr at han også kan fylle Per Ciljan Skjelbreds rolle.

– Usedvanlig sympatisk og klok
Rosenborg følger også situasjonen til Anthony Annan tett, og selv om Issah er i boks betyr ikke det at Annan er uaktuell.

– Det har jeg ikke noen kommentar til, men nå forsvinner Per samtidig som én ny spiller kommer inn, og vi har en såpass tynn stall at det må bli flere, sier Torbjørnsen.

Speideren forteller også at Rosenborg nå har sikret seg en smart kar.

– Jeg må få legge til at det er en usedvanlig sympatisk og klok herremann, han lærte seg serbisk på ett år, forteller Torbjørnsen.