LEGGES NED: Den britiske tabloid giganten, News of the world, legges ned etter en omfattende hacking skandale. (Foto: Matt Dunham/Ap)
LEGGES NED: Den britiske tabloid giganten, News of the world, legges ned etter en omfattende hacking skandale. (Foto: Matt Dunham/Ap)

Murdock legger ned News of the World

Mediemogulen sier avisen vil utgis for siste gang søndag.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Siste utgave søndag

News International sier i en uttalelse at skandaleavisen News of the World, som de siste ukene har vært sentrum for flere avlyttingsskandaler, vil komme med sin aller siste utgave i butikkhyllene førstkommende søndag.

James Murdoch, som leder avisens europeiske avdeling, sier ifølge AP, at den 168 år gamle avisen vil utgis for siste gang søndag. 200 ansatte mister jobben, men ifølge Murdoch er de velkommen til å søke andre stillinger i firmaet.

Også Rupert Murdoch har lagt ut en offentlig uttalelse på avisens hjemmeside der han gir uttrykk for avsky i hacking-saken.

– Jeg har gjort det klart at selskapet vårt må samarbeide fullt ut med politiet i etterforskningen. Vi har tatt flere viktige grep for å forhindre at dette skjer igjen, skriver han i uttalelsen.

Avlyttet pårørende

Han nevner imidlertid ingenting om at avisen legges ned.

Det vil ikke bli trykket noen reklameannonser i den siste utgaven, men pengene fra løssalget vil bli gitt til veldedige formål.

I en uttalelse til de ansatte sier Murdoch at det gode avisen har gjort «er blitt besudlet» av kritikkverdig oppførsel, og at dersom anklagene viser seg å være sanne, så er de «umenneskelige, og har ingen plass i vårt selskap».

De siste dagene er det blitt avslørt at blant annet pårørende av britiske soldater som falt i Afghanistan og Irak, ha fått sine samtaler avlyttet av folk fra søndagsavisen. Avisen skal også ha skaffet seg tilgang til talepostkasser tilhørende pårørende av ofre for barnedrap. (TV 2/NTB)