Etterlyser mann etter to overfallsvoldtekter i Stavanger

Politiet går ut med signalement på gjerningsmann.

To unge kvinner er blitt utsatt for overfallsvoldtekt i Stavanger i år. Ingen av de anmeldte voldtektene har vært offentlig kjent før nå.

I midten av februar ble en ung kvinne overfalt og voldtatt utenfor Stavanger domkirke. Nå går politiet ut med signalement på den ukjente gjerningsmannen, skriver Stavanger Aftenblad.

Fungerende politistasjonssjef Kristian Johansen opplyser at den første voldtekten skal ha skjedd natt til onsdag 16. februar. Kvinnen er rundt 20 år.

Gjerningsmannen er oppgitt å være rundt 45 år, trolig afrikaner. Han hadde dårlige tenner og er mellom 170 og 175 centimeter høy.

– Vi har ingen mistenkte, sier Johansen.

Heller ikke den andre overfallsvoldtekten i byen i år har vært kjent før nå. Her har politiet siktet en 22-åring.

Voldtekten skal ha skjedd inne på et toalett på et utestedet i sentrum 13. mai. Politiet karakteriserer saken som en overfallsvoldtekt.

22-åringen ble pågrepet kort tid etter den angivelige voldtekten. 16. mai ble han varetektsfengslet i Stavanger tingrett. I fengslingskjennelsen kommer fremgår det at siktede er fra Gambia, og at han dagen før han skal ha begått voldtekten, fikk endelig avslag på søknad om opphold i Norge.

Mannen nekter for å ha gjort noe straffbart. (©NTB)