SIKTET: En 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn er siktet for drapet på Einar Opsahl (35). (Foto: Scanpix/TV 2 (montasje))
SIKTET: En 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn er siktet for drapet på Einar Opsahl (35). (Foto: Scanpix/TV 2 (montasje))

29-åring siktet for drapet på Einar Opsahl

En 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn er siktet for forsettlig drap på Einar Opsahl (35) på Bislett i Oslo.

Dette får TV 2 i kveld bekreftet fra politikilder.

29-åringen havnet i politiets søkelys kort tid etter drapet. Mannen tilhører, i følge politiet, et kriminelt asiatisk miljø i hovedstaden.

Klokken 18.30 avholdt politiet en pressekonferanse på politihuset på Grønnland. Her bekreftet politioverbetjent Grete Metlid overfor TV 2 at de har siktet en 29-åring.

– Bakgrunnen for siktelsen er etterforskningen vi har hatt de siste ukene, noe mer konkret vil jeg ikke gå inn på. Det er den totale etterforskningen sammenholdt med hans egen forklaring vi har basert oss på, sier Metlid til TV 2 og legger til:

– Så langt benekter han å ha noe med drapet å gjøre, det fester vi ikke lit til.

Les også: Ny mann (27) pågrepet – avhøres om Bislett-drapet

Tidligere mistenkt

Metlid opplyser om at 29-åringen har vært avhørt to ganger tidligere som mistenkt.

– I ettermiddag ble han presentert med en siktelse på forsettlig drap på Einar Opsahl, sier Metlid.

Den siktede 29-åringen har valgt å ikke forklare seg videre, og politiet ønsker foreløpig ikke å gå inn på detaljer rundt siktelsen. De ønsker heller ikke å si noe om mulig motiv bak drapet.

– Det er noe vi kommer til å ha fokus på videre i etterforskningen, sier Metlid.

Sitter i avhør

Den nå drapssiktede mannen sitter allerede varetektsfengslet siktet for oppbevaring av 10 kilo hasj og en revolver. 29-åringen sitter i kveld i avhør på politihuset sammen med sin forsvarer. Mannen har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

– Han nekter enhver befatning med drapet, har mannens forsvarer Morten Engesbak tidligere uttalt til TV 2.

SIKTET 29-ÅRING: Politioverbetjent Grete Metlid bekrefter at en 29-åring er siktet.  (Foto: TV 2)
SIKTET 29-ÅRING: Politioverbetjent Grete Metlid bekrefter at en 29-åring er siktet. (Foto: TV 2)
Like etter drapet på Einar Opsahl, natt til lørdag 18. juni i år, rettet politiet søkelyset mot et kriminelt asiatisk miljø i hovedstaden. TV 2 vet at mannen i en tid har hatt status som mistenkt i drapssaken, men politiet har holdt dette hemmelig for offentligheten.

Kilder som kjenner det kriminelle asiatiske miljøet opplyser til TV 2 at mannen i tiden før drapet var bevæpnet, fordi han skal ha vært involvert i et større narkoparti. 29-åringen er tidligere domfelt en rekke ganger for ulovlig våpenbesittelse, ran, trusler, utpressing og narkotikaforbrytelser.

Les også: – Politiet tror Bislett-offer ble ufrivillig vitne til narkohandel

Avhørt flere personer

Politiet har avhørt flere personer som de mener var på stedet da Einar Opsahl ble skutt og drept, men ingen har gitt opplysninger om gjerningspersonen. Etter det TV 2 får opplyst mener de at de kan knytte 29-åringen til området rundt åstedet blant annet gjennom mobiltelefontrafikk.

En 27 år gammel mann, som politiet mener tilhører det kriminelle asiatiske miljøet, ble i forrige uke fengslet for å ha avgitt falsk forklaring til drapsetterforskerne. TV 2 får opplyst at politiet mener de kan knytte han til en av bilene som var involvert i drapet og at han så hvem som skjøt Opsahl.

Les også: Bislett-drapet: Politiet er sikre på at de skal ta gjerningsmannen

Slo til mot leilighet

Etter noe tids spaning mot dette kriminelle asiatiske miljøet slo politiet til mot en leilighet i Oslo sentrum natt til tirsdag 21. juni. I leiligheten pågrepet politiet fem personer for besittelse av narkotika. I tillegg til 29-åringen sitter to andre fengslet i narkotikasaken.

Politiet mener Einar Opshal ble et tilfeldig offer. Ifølge flere vitner oppsøkte Opsahl det han trodde var en pirattaxi og skal ha havnet i en verbal krangel ned sjåføren av bilen. Kort tid etter skal en mann fra en annen bil ha kommet bort og avfyrt et skudd mot tinningen til Opsahl.

Les også: Politiet jakter navngitte personer etter drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett