trippel
trippel

Se Tourens dramatiske velte-trippel

Janez Brajkovic måtte bryte, mens Alberto Contador kastet sykkelen i grøften. Se video av dagens dramatiske velt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innenfor bare noen minutter ble onsdagens etappe i Tour de France preget av tre velt, som skapte kaos i hovedfeltet.

Først var Rabobanks sammenlagtrytter Robert Gesink og Radioshacks Janez Brajkovic blant flere som gikk i bakken. Gesink så ut til å ha skadet hånden og kneet, men syklet videre. Brajkovic lå lenge på bakken, før han fikk legehjelp og etter hvert kjørt bort i ambulanse. Han var bevisst og oppreist før han ble kjørt bort, men full av plaster og bandasjer. Brajkovic fikk konstatert brukket kragebein og hjernerystelse.

Se velten i videovinduet øverst

Like etterpå var det ny velt fremme i hovedfeltet. Da var Alberto Contador en av dem som smakte på asfalten. Han ødela sykkelen og måtte vente på reservesykkelen. I mellomtiden kastet han likegodt den ødelagte sykkelen i grøften.

TV 2 Play: Se Contadors velt i vårt videosenter

sintalberto

Det var ikke gått mange minuttene før en ny ulykke skjedde. Denne gangen var det danske Nicki Sørensen, Contadors lagkamerat, som ble hektet av en motorsykkel langs veikanten. Sørensen falt av sykkelen og ble dradd bortover på ryggen et stykke før han endte i pikniken til en familie. Han ble ikke alvorlig skadet og kunne fortsette. Men sykkelen hans forsvant med motorsykkelen. Ifølge Mark Renshaw hang sykkelen på i 400 meter.

Som om ikke det var nok gikk Tom Boonen i bakken en liten stund etter det igjen. Han fortsatte etter noen minutter med smerter i høyre skulder.

Se Nicki Sørensens luftetur her: