Thor Hushovd mottar hyllesten i gul trøye etter den fjerde etappen av Tour de France 2011. (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Thor Hushovd mottar hyllesten i gul trøye etter den fjerde etappen av Tour de France 2011. (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Thor Hushovd med den gule ledertrøya i mål etter fjerde etappe i Tour de France tirsdag. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Thor Hushovd med den gule ledertrøya i mål etter fjerde etappe i Tour de France tirsdag. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
thor
thor

Hushovd etter maktdemonstrasjonen: - Nå skal jeg ha trøyen til lørdag

Thor Hushovd måtte gå helt i kjelleren, men beholdt den gule ledertrøyen i Tour de France.

Mur de Bretagne/Bergen (TV 2 Sporten): De to beinharde kilometerne som var avslutningen på etappen til Mur de Bretagne gjorde at det var en liten gruppe med de beste klatrerne og sammenlagtrytterne som satt igjen i teten - pluss Thor Hushovd, mannen i ledertrøyen.

Mens Alberto Contador angrep og duellerte med Cadel Evans om seieren (og tapte), hang Hushovd seg på og ga alt for å få samme tid som Evans og dermed beholde trøyen. Det klarte han.

- Skal ha trøyen til lørdag
- Jeg hadde lyst å ha trøyen. Jeg ville gå i kjelleren og ser hvordan det gikk. Jeg gikk fantastisk sur på slutten. Det var stort å henge med de bakkerytterne i den lille gruppen, sa en lykkelig og dyktig sliten grimstadokse til TV 2 etter målgang.

- En av mine styrker er å klare å gå dypt når en virkelig må. Det gjorde jeg i dag. Det må en også om en skal fortsette å være i gult etter en slik etappe, sa Hushovd.

De kommende etappene er ikke spesielt harde. Det gir gode muligheter for flere dager i gul trøye.

Se avslutningen: Hushovd bet seg fast og beholdt ledertrøyen

Her finner du alle resultatene

- Målet er å ha trøyen til Super-Besse på lørdag. Det blir en hard jobb for laget, men vi er sterke nok til det, slo Hushovd fast.

- Du får poeng på den grønne trøyen også...

- Det er en bonus. Jeg hadde ikke tenkt på det, sa sammenlagtlederen, som er på fjerdeplass i kampen om grønn trøye - tolv poeng bak José Rojas.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk

Skryt fra treneren
Atle Kvålsvoll, Hushovds personlige trener, fikk et par ord med eleven sin etter målgang og sa ett ord til ham:

- Moral!

Til TV 2 utdypet han:

- Moral. Det var siste meldingen til Thor før start. Gå så vanvittig dypt. Med gul trøye klarer du å hente ut noe ekstra.

Hushovd har slått seg opp som spurter, men har endret treningen for å bedre takle tøffere etapper.

- Han er i fantastisk form. Dette har han jobbet med i flere år, men imponerer veldig i dag. Han tåler vanvittig med smerte. Har trent mer i bakker de siste to årene og matchet seg mot ryttere som Philippe Gilbert, fortalte Kvålsvoll.

Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!