Kveite, matrett av Ole Jonny, sommertid
Kveite, matrett av Ole Jonny, sommertid

Slik lager du kveitesashimi à la «Sommertid»

Her er oppskriften på Ole Jonnys kveitesashimi med ponzusaus.

I kveldens «Sommertid» er det nok en fiskerett på menyen. Nå skal Ole Jonny Eikefjord lage sashimi av kveite.

Nedenfor kan du se hvordan du kan friste dine sommergjester med nydelig sashimi.

Kveitesashimi med ponzusaus

Dette trenger du:

400 g kveitefilet

1 vårløk, finhakkes

50 g lakserogn

12 miniasparges, forvelles

Slik gjør du:

Skjær kveitefileten i tynne skiver på skrått. Fordele utover på fire tallerkener eller for eksempel et bananblad. Dryss over lakserogn, vårløk og asparges.

Ponzuzaus

Dette trenger du:

2 dl ponzusaus (fåes kjøpt asiatiske butikker)

1 dl soyasaus (Kikkoman)

2 ts riseddik

2 ss finkuttet fersk koriander

2 ts sukker

Slik gjør du:

Bland alt sammen og la det stå i fem minutter. Rør til sukkeret er oppløst.

Fordel 3 ss ponzusaus over kveiten på hver porsjon.

Pynt gjerne med blomster.

Vintips: Varenummer 1047201, Sumarroca Rosado Brut, Bodegues Sumarroca, Kr. 129,90.

Her finner du alle oppskriftene fra «Sommertid»