FIGURFORMING: Universal Contour Wrap skal gjøre at man mister minst 15 centimeter på bare én behandling. Kan det være mulig? Vi har testet kroppsinpakningen. (Foto: dashek)
FIGURFORMING: Universal Contour Wrap skal gjøre at man mister minst 15 centimeter på bare én behandling. Kan det være mulig? Vi har testet kroppsinpakningen. (Foto: dashek)

Test: Universal Contour Wrap

Kan man virkelig bli minst 15 centimeter mindre på bare én behandling? Vi har testet for deg.

Det virker mildt sagt for godt til å være sant. Med Universal Contour Wrap skal man minske minst 15 centimeter totalt fra hals til ankler på 2,5 timer. Behandlingen er ikke billig, og det kan føles som en risiko å punge ut for det som bare ser ut som en heldekkende bandasje.

Holder behandlingenen det den lover, vil imidlertid Universal Contour Wrap gi en kickstart for deg som skal begynne å trene, slanke deg, eller ganske enkelt ønsker en skikkelig opprenskning av kroppen. Vi tok sjansen på å pakkes inn i stramme bandasjer med leire, for å se om det faktisk kunne ha en effekt.

Funket det? Les dommen lenger ned i saken.

Hva er Universal Contour Wrap (UCW)

UCW er en behandling hvor kroppen pakkes inn med varme bandasjer som har ligget i et spesielt leirebad. Først måles kroppen på 18 ulike steder, deretter pakkes du inn fra topp til tå, bokstavelig talt. Du får så på deg en heldekkende gummidrakt, før du legger deg på behandlingsbenken med tepper over deg. Slik ligger du en time, før bandasjene fjernes, og kroppen måles på nytt. Du skal da være garantert et centimetertap på minst 15 centimeter totalt.

Hvordan fungerer det?

BANDASJER: Under Universal Contour Wrap dekkes hele kroppen
  av bandasjer som har ligget i et leirebad. Bandasjene sitter ganske stramt,
  så dette er ingenting for deg med antydning til klaustrofobi.
BANDASJER: Under Universal Contour Wrap dekkes hele kroppen av bandasjer som har ligget i et leirebad. Bandasjene sitter ganske stramt, så dette er ingenting for deg med antydning til klaustrofobi.
Leiren består av naturlige mineralske komponenter som skal ha den egenskapen at de trekker ut avfallsstoffer fra for eksempel te, kaffe, røyking, forurensning og alkohol. Disse stoffene lagres i og rundt vevsvæsken og fettcellene i kroppen, og behandlingen skal bidra til at porene åpner seg og slagg- og avfall skilles ut.

LES OGSÅ: Denne kan brukes til mer enn du tror

Resultatet skal være en fast og kompakt hud, og et garantert centimetertap på minst 15 centimeter per behandling. I tillegg skal strekkmerker og cellulitt bli tydelig forbedret. Behandlingen skal virke oppstrammende, eksfolierende og dypt rengjørende, og kollagenet i huden skal revitaliseres. Klinikkene anbefaler gjerne en kur på 3-5 behandlinger med 7-10 dagers mellomrom. Gjennom en slik kur skal du kunne gå inn 50-70 centimeter, eller en hel klesstørrelse uten å gå ned i vekt i det hele tatt.

Etterbehandling

Man bør drikke opp til to liter vann daglig, og dette bør være uten kullsyre. Slik skal man kvitte seg med avfallsstoffene som blir frigjort under behandlingen. Dette skal bidra til at lymfesystemet fungerer mer effektivt. For full effekt anbefales det også at man minimerer inntaket av te, kaffe, sukker, salt, alkohol, fet og fritert mat samt kullsyreholdig drikke.

LES OGSÅ: Juks deg til sommergløden med selvbruning

Holdbarhet: Med forbeholdt at man ikke går opp i vekt, garanteres at 15 centimeter skal forbli av i minst 30 dager etter behandling.

Pris: Omlag kr 1700 per behandling

Hvor kan du ta dehandlingen: I hudpleieklinikker over hele landet.

BANDASJER FRA TOPP TIL TÅ: Ok, så ser det ut som jeg ligger
  på Lit de Parade. Men jeg klarer faktisk å slappe av selv om kroppene
  er omhyllet av bandasjer og en heldekkende gummidrakt. Les anmeldelsen
  av Body Contour Wrap.
BANDASJER FRA TOPP TIL TÅ: Ok, så ser det ut som jeg ligger på Lit de Parade. Men jeg klarer faktisk å slappe av selv om kroppene er omhyllet av bandasjer og en heldekkende gummidrakt. Les anmeldelsen av Body Contour Wrap.

Vår dom

Det føles ganske avslørende å få hele kroppen omhyggelig målt på 18 ulike steder. Men det blir fort glemt når kroppen omhyggelig innhylles i varme bandasjer av Kristin Bostad ved Oslo Hudpleieklinikk. Å få tredd på seg de våte tøystykkene er litt rart.Til å begynne med er det som å få på seg en våt, heldekkende støttestrømpe. Bandasjene sitter ganske stramt, og det kan være litt vanskelig å puste dypt. Kroppen føles ganske stiv fordi leddene hemmes fra store bevegelser, og jeg føler meg litt som Michelin-mannen. Etter at jeg er dekket av bandasjer fra ankler til hals får jeg på meg en heldekkende drakt, som gir meg assosiasjoner til astronautdrakter fra 1950-tallet. Deretter ligger jeg på behandlingsbenken i én time.

Ikke for deg med klaustrofobi

Jeg klarer overraskende nok å slappe av, men jeg må innrømme at det kan være tilløp til klaustrofobi om man ikke til vanlig er fan av stramme klær, skinny jeans og strømpebukser. Det prikker litt i bena, og jeg kjenner at gummisokkene jeg har på meg langsomt fylles med væske fra føttene. Når timen har gått, føles det veldig befriende å bli kledd av; ja, for jeg blir faktisk avkledd, siden bevegelsesfriheten inne i bandasjene er ikke veldig stor. Man kan ikke være forlegen og ha liten intimitetssone, om man skal gjennomføre slike behandlinger.

IKKE AKKURAT HIGH FASHION: Utenpå bandasjene får jeg en gummidrakt
  som gir meg assoiasjoner til astronautdrakter fra 1950-tallet. Denne
  har jeg på hele timen jeg ligger på behanlingsbenken.
IKKE AKKURAT HIGH FASHION: Utenpå bandasjene får jeg en gummidrakt som gir meg assoiasjoner til astronautdrakter fra 1950-tallet. Denne har jeg på hele timen jeg ligger på behanlingsbenken.

27 centimeter forsvinner

Når alle bandasjene er borte, føles kroppen flere kilo lettere. Og selv om jeg neppe har gått ned mer enn noen deciliter avfallsstoffer, ser jeg at huden virker oppstrammet, myk og glattere enn tidligere. Hudterapeut Kristin måler meg på nytt, og sannhetens time er kommet: Jeg har mistet 27 centimeter totalt, derav 2,5 centimeter over øvre delene av lårene, noe jeg slett ikke har noe imot nå i forkant av bikinisesongen. Kristin forteller meg at leiren fortsatt kommer til å virke i huden noen dager, så jeg bør helst ikke dusje i varmt vann eller bruke body lotion de neste tre dagene.

Les flere tester:

Vi tester «superstrikker»

Superblanke negler i to uker? Vi tester Bio Sculpture Gel og Shellac

Dådyrvipper uten mascara? Vi tester vippeextensions

Vent med daten og festen

Heldigvis har jeg ikke planlagt de helt store eskapadene de første dagene, for selv om huden føles myk og glatt, er det litt rart å tenke på at jeg fortsatt har leire i huden. Påfølgende kveld popper det også opp endel kviser. Jeg tar det som et tegn på at avfallsstoffer fortsatt er på vei ut, men er glad for at jeg ikke skulle på date eller i bryllup samme kveld eller påfølgende dag.

Perfekt før bikinisesongen

Body Contour Wrapping er en perfekt behandling for deg som ønsker en kickstart foran bikinisesongen, skal begynne å trene, slanke deg eller bare ønsker en skikkelig opprenskning i kroppen. Siden man bør utsette dusjing og minimere inntak av alkohol, fet mat, salt og sukker, er det lurt å unngå denne behandlingen samme dag eller rett i forkant av viktige hendelser som en date, bryllup eller fest.