PS bertone fart
PS bertone fart

Volvo 262 C Bertone: Hjelp - klassikeren min har motorproblemer

Les hvorfor Brooms bilekspert ikke er overrasket.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny" -seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Har nettopp kjøpt en litt sliten volvo 262 bertone, med motorproblemer.... Lurer på om du vet av noen eksperter på denne typen motor som også er villige til å reparere på den?

Benny svarer:

Hei du. Grattis med fin bil! Men at du har motorproblemer er ikke akkurat noen stor bombe¿

Jeg begynte nesten å lure på om motorproblemene var en smule overdrevet etter at jeg har hatt to skikkelige Europa-turer i biler med slik motor (Volvo 262C og Peugeot 504 V6 – begge med B27-motoren)

Du har ikke spesifisert hva som problemet, men hovedproblemet med disse motorene er at de er vare for varmgang. De har løse sylinderforinger og det er ikke så mye som skal til for at disse flytter litt på seg. Resultatet av det er ofte at olje og kjølevæske går i hverandre og blandes til en salig graut. Det er alt annet enn gøy.

Og en Volvo-mekaniker som har erfaring fra gamle Volvo-motorer vil neppe ta i dette med ildtang en gang¿ Det er en grunn til at mange av bilene har blitt bygd om til firesylindret motor, ofte med turbo.

Det synes jeg imidlertid IKKE at du bør gjøre. Det finnes verksteder i både Norge og Sverige som kan hjelpe deg med dette.

I Norge kan du f. eks ta kontakt med: Fannrem Motorverksted, Magnus Bil, eller Wallentins - alle disse driver med ”gammel-bil” og kan trolig hjelpe deg. Men regn med at det koster noen kroner..

Ønsker deg lykke til med fin bil – og håper den snart er på veien igjen.

LES OGSÅ: Her er alt du trenger å vite om 262C Bertone

Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: