Mitsubishi_ASX_oppslag
Mitsubishi_ASX_oppslag

Mitsubishi ASX: Den nye folke-favoritten

Norges tredje mest solgte bil så langt i år. Se alle tallene:

De rykende ferske juni-tallene for bilsalget i Norge er akkurat ute. Helt til topps går VW Passat som nå for alvor har begynt å rulle ut fra VW-forhandlerne.

På andreplass følger bilen som suverent topper salgsstatistikken så langt i år, nemlig VW Golf. Og på tredjeplass: En knallsterk nykommer fra Japan, nemlig Mitsubishi ASX. Dette har blitt en ekte folkebil - ASX selger nesten oppsiktsvekkende bra så langt i år.

Med juni-tallene på plass, har vi også statistikken for første halvdel av 2011 klar. Den viser at Volkswagen Golf virkelig har festet grepet om norske bilkjøpere.

Selger dårligere

3565 Golfer er solgt så langt i år, det gir en markedsandel på hele 5,2 prosent. Takket være en meget bra juni-måned klatrer storebror Passat opp til andreplassen, men det skiller bare 17 biler ned til kometen ASX.

Hvorfor selger ASX så bra? Les testen her:

Dermed må Toyota Avensis "nøye" seg med fjerdeplass så langt i år. Mens totalmarkedet øker med 10,5 prosent, står Avensis i praksis på stedet hvil.

På de neste to plassene finner vi bilmodeller som selger dårligere så langt i år i forhold til samme periode i fjor. Nissan Qashqai på femteplass har minus 16 prosent, mens Volvo V70 på sjetteplass faller 14,9 prosent.

Storbil til liten pris: Les testen på V70 DRIVe her:

Opp og ned for Peugeot

Da er det langt mer vind i seilene for bilen på plass sju. Toyota Auris fosser fram og kan notere seg for en økning på hele 37 prosent.

Resten av topp 10 utgjøres av Ford Focus (som har ny modell på plass og som øker med hele 54,9 prosent), Ford Mondeo som har en ørliten minus (0,3 prosent) og VW Polo som har pluss fire prosent.

Størst fall blant de øvrige på topp 20-listen har for øvrig Peugeot 3008 som tydeligvis er forbi nyhetens interesse. Minus 29,3 prosent er tallet for det som fortsatt er Peugeots bestselger her hjemme. Men nå begynner også nye 508 å gjøre seg bemerket på salgsstatistikkene og holder 17. plassen så langt i år.

Fortjener den en plass i din garasje? Lest testen av 3008 her:

Her er alle tallene for første halvår 2011:

ny-tabell-bilsalg
ny-tabell-bilsalg

Alle fall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

Del med Facebook-vennene dine

Ford haler innpå

På merkefronten er det igjen all grunn til å merke seg Mitsubishi. Vi tipper det er mye kake og kanskje også champagne rundt hos Mitsubishi-forhandlerne om dagen. De kan nemlig notere seg for en salgsøkning på hele 135 prosent! ASX drar det store lasset, men også Outlander selger meget bra.

BMW er nummer to på lista over de som øker mest, med solide 27,8 prosent, mens Ford tar tredjeplassen med 16,4 prosent. Ford er nå Norges tredje mest solgte bilmerke, noen hundre biler foran Volvo på fjerdeplassen.

Knallsterk juni gir bud om at Ford begynner å ta innpå Toyota som nå holder andreplassen. Mens Ford øker kraftig, har Toyota tilbakegang på 8,9 prosent. Toyota er for øvrig det eneste av de ti mest solgte bilmerkene som har tilbakegang i første halvdel av 2011.

Ny Focus er med på å gi Ford skikkelig vind i seilene.
Ny Focus er med på å gi Ford skikkelig vind i seilene.

Rett i teten: Les testen på Focus her: