Steffen Kjærgaard skrev under antidoping dokumenter før han fikk jobben som sportssjef. Da han hadde jobben ble blant annet Thor Hushovd verdensmester i landeveisritt. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Steffen Kjærgaard skrev under antidoping dokumenter før han fikk jobben som sportssjef. Da han hadde jobben ble blant annet Thor Hushovd verdensmester i landeveisritt. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Kvålsvoll: – I morgen må Thor jakte på gult

– Ja, det er fullt mulig, sier Thor Hushovd om søndagens lagtempo.

Mont des Alouettes (TV 2 Sporten): Thor Hushovd kjempet alt han kunne, og fikk en sterk 3. plass på lørdagens åpningsetappe av Tour de France.

LES: Hushovd: – Gilbert er fantastisk på sånne avslutninger

Etappevinner Philippe Gilbert får æren av å ikle seg årets første gule trøye. Men det gjeve tekstilet kan fort få en midlertidig norsk eier etter søndagens lagtempo, skal vi tro Hushovds trener, Atle Kvålsvoll.

- Mulig med gult
- Ja, i morgen er bare å jakte på den gule trøyen. Det er fullt mulig, men Cadel Evans (ble nummer to på etappen. journ.anm.) er vel også interessert i den, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

- Omega Pharma-Lotto er nok ikke så sterke på en lagtempo, men med Gilbert i gul trøye på laget vil de få veldig motivasjon, påpeker han.

Den tidligere proffrytteren forventer uansett en durabelig kamp lagene imellom om den gule.

LES: Her ødelegger tilskueren Contadors dag

- Blir kjempetett
- Det blir veldig tett, kjempetett. Men Garmin har ett av de beste lagtempolagene, så det er muligheter, sier Kvålsvoll.

Hushovd ligger for øyeblikket seks sekunder bak Gilbert i sammendraget, mens Evans er tre små sekunder foran sørlendingen.

Klar for sykkeldiskusjon? Delta i vårt debattforum for Tour de France
Tour de France: Nyheter | Etappene | Lag/ryttere | Resultater | Historikk
Se video: Reportasjer, klipp, musikkvideoer i TV 2 Play
Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour de France-manager!
Spill vårt sykkelspill Velocipede her!

Verdensmesteren selv er mer enn gjerne interessert i å få noen dager i gult.

- Det er mulig, ja. Hvis vi kjører fort i morgen, så kan jeg sitte med den gule trøyen, sier Hushovd til det fremmøtte pressekorpset.