dago2
dago2

Dag Otto Lauritzen om 1. etappe: – Superspurt for Edvald

De norske syklistene bør være med å kjempe om etappeseier i Tour de France lørdag, men det er en belgier som er storfavoritt.

Lørdag braker det endelig løs i Tour de France, og Thor Hushovd er blant favorittene til å vinne den første etappen. Dag Otto Lauritzen har syklet opp bakken som avslutter etappen, Mont des Alouttes, og ser likheter til bakken hvor Hushovd vant en Tour de France-etappe i 2009.

Boasson Hagen vil kjempe om etappeseier
– Jeg tror det er en bakke som kan passe Thor, når du tenker på at han vant i Barcelona, selv om det var regnvær. Det omtrent samme type bakke. For Edvald tror jeg det er en superspurt, sier Lauritzen.

Se reportasjen i videovinduet øverst

Nettopp Edvald Boasson Hagen har også Hushovd som en av sine favoritter på etappen, men Sky-rytteren vil er lysten på å utfordre landsmannen.

– Det er jo Gilbert og Hushovd som er blant de største favorittene, men jeg håper at jeg kan blande meg inn og gi dem litt kamp, sier Boasson Hagen til TV 2 Sporten

Gilbert storfavoritt
Selv om bakken passer bra for Thor Hushovd, er det en belgier som regnes som storfavoritt før etappen. Omega Pharma-Lottos Philippe Gilbert er mannen de fleste trekker frem. 28-åringen har allerede vunnet ritt som Amstel Gold Race og La Flèche Wallone denne sesongen.

Les også: - Jeg vil gjerne bytte denne mot gul trøye lørdag

– Gilbert vant omtrent alt det som var å vinne i vårsesongen. Hvis han har klart å bevare noe av den formen han hadde da, så er han mer eller mindre uslåelig, mener Dag Otto Lauritzen.

– Håper tilfeldighetene bikker min vei
Men Thor Hushovd har ikke tenkt å gi se uten kamp. Garmin-Cervélo-rytteren har tidligere fortalt at han har en drøm om å sykle i gul trøye nok en gang.

– Jeg er forberedet, så nå håper jeg at jeg har en god dag i morgen, tar de riktige valgene og at tilfeldighetene bikker min vei, sier Hushovd.

Les også: Hushovd går for gul trøye i Tour de France

Se intervju med Hushovd her:

530661