I HUSARREST: Dominique Strauss Kahn sitter i husarrest i New York. Ifølge den amerikanske avisen New York Times skal politiet ha begynt å tvile på forklaringen til kvinnen som Strauss Kahn angivelig skal ha forgrepet seg på.  (Foto: Richard Drew/AP)
I HUSARREST: Dominique Strauss Kahn sitter i husarrest i New York. Ifølge den amerikanske avisen New York Times skal politiet ha begynt å tvile på forklaringen til kvinnen som Strauss Kahn angivelig skal ha forgrepet seg på. (Foto: Richard Drew/AP)

– Strauss-Kahn løslates

Aktoratet har gått med på at tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn ikke må sitte i husarrest i påvente av rettssaken.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Opplysningene ble kjent i forkant av et ekstraordinært rettsmøte i New York fredag.

Hvis dommerne er enig med aktoratet, slipper han husarrest, forutsatt at Strauss-Kahn skriftlig lover å møte opp i alle framtidige rettsmøter.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) er anklaget for seksuelle overgrep mot en stuepike på et hotell i New York. Men fredag skrev New York Times at stuepikens troverdighet skal være så dårlig at etterforskerne tviler på forklaringen hennes.

Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn, som ble arrestert og siktet i mai, slapp ut av fengselet mot en kausjon på én million dollar, og måtte stille med med garantier på ytterligere fem millioner dollar for å bli løslatt fra varetekt.

Betingelsen var at han skulle sitte i husarrest og at han skulle ha på seg en elektronisk fotlenke.

Les mer: Her sitter Strauss-Kahn i husarrest

New York-politiet som etterforsker saken har nektet å kommentere påstandene om at man tviler på forklaringer til den fornærmede kvinnen. Den 32 år gamle kvinnen sin advokat, Kenneth Thompson, har heller ikke uttalt seg. Ifølge New York Times sine kilder holder kvinnen fast på sin forklaring om at hun ble angrepet.

tv2.no følger saken.