Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I februar 1997 var den lille bijou frise-valpen «Småen» døden nær da han ble syk og avvist av sin mor.

Måtte mate selv

Valpen var en av seks i kullet og det gikk ikke lang tid før moren Susi ble tom for morsmelk. Familien på Askøy begynte da å gi valpene morsmelkerstatning på tåteflaske, men lille «Småen» var uheldig og fikk melk i lungene. Dermed fikk han lungebetennelse og moren ville ikke ha noe mer å gjøre med den syke vofsen.

Uten mat ble tilstanden stadig verre for den fire uker gamle guttevalpen. Det var da matmor Inger Alise Strandset bestemte seg for å eksperimentere litt.

For småbarnsmoren hadde fortsatt morsmelk i brystene.

– Jeg måtte jo forsøke å få litt næring i ham. Så jeg sprutet litt melk inn i munnen hans og det var visst litt godt, så da sugde han seg fast. Og der hang han, og suttet og koste seg, fortalte Strandset.

– Topp tre av det rareste

– Det er ikke sånn du regner med å finne madammen sittende, sa samboer Jan Arvid Nilsen til TV 2-reporter Niklas Lysvåg, som husker saken godt.

– Det må være en av de rareste sakene jeg har laget. Helt klart topp tre av det underligste jeg har vært borti, sier Lysvåg.

Da han og fotografen kom tilbake til TV 2-huset ble kollegene i fyr og flamme over de sensasjonelle bildene.

– Utenrikssjefen mente saken ville gå verden rundt og vi sendte den ut til internasjonale nyhetsbyråer. Men mange land med stor muslimsk befolkning turde ikke vise den for ikke å støte noen. Så det ble aldri den internasjonale suksessen som vi trodde, humrer han.

Puppi

I Norge, derimot, ble saken en seervinner som er verdt et gjensyn.

Se reportasjen øverst i artikkelen.

Og legg merke til den tørrvittige avslutningskommentaren:

– På engelsk heter hundevalp «puppy». «Småen» er en ekte puppi!

Klassisk.