Tidligere i år anmeldte Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon (AUF) stortingsrepresentant og leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde for rasisme. Det var blant annet denne uttalelsen under Frps landsmøte i midten av mai, som fikk begeret til å renne over for Ap-ungdommene:

– I Groruddalen blir blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt, barn blir truet med juling fordi de har salamipølse på brødskiven i matpakken, gutter med innvandrerbakgrunn truer norske gutter med juling dersom de ikke får mer spilletid på fotballaget, slo Tybring-Gjedde fast på talerstolen.

Intet straffbart forhold

AUF-leder Eskil Pedersen leverte få dager etter landsmøte inn en anmeldelse mot Tybring-Gjedde hos Sentrum politistasjon i Oslo.

Les også: AUF anmelder Frp-topp for rasisme

Denne anmeldelsen ble torsdag henlagt av politiet på grunn av «intet straffbart forhold», og en lettet Tybring-Gjedde mener statsminister Jens Stoltenberg burde grepet inn og hindret at saken gikk til politiet.

– Burde ikke gjemme seg

– Statsministeren er sjefen over AUF, og jeg har ikke hørt et eneste kritisk ord om AUF-leder Eskil Pedersen. Det synes jeg er svakt av en statsminister som burde stå opp for ytringsfriheten, istedenfor å gjemme seg, sier Tybring-Gjedde til TV 2 Nyhetene.

Ikke forståelse

Lederen av Oslo Frp møter imidlertid liten forståelse hos Statsministerens kontor.

Les også: Mener ikke-vestlig innvandring er ulønnsomt

– Det er ikke naturlig at en statsminister eller en annen politiker kommenterer i en pågående sak eller en anmeldelse. I Arbeiderpartiet har vi ingen tradisjon for at partilederen griper inn eller overstyrer i forhold til ungdomsorganisasjonen. Ikke i denne saken, eller i andre saker, sier Hans Kristian Amundsen, statssekretær ved Statsministerens kontor.

– Jeg kommer til å fortsette å fortelle sannheten, selv om andre prøver å tie den ihjel, avslutter Tybring-Gjedde til TV 2 Nyhetene.