Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arne Nes fra Ålesund hadde vært på campingplassen på Vaksvikfjellet på Sunnmøre da han skulle kjøre hjem tirsdag formiddag.

Ved det nedlagte sportskapellet møtte han et uvanlig syn.

Fikk varslet bonden

En kvige hadde gått gjennom et gjerde. Og der sto hun, bom fast.

– Det var et veldig uvanlig syn og ikke noe jeg har sett tidligere, forteller Arne Nes til tv2.no.

UTE PÅ TUR: Kviga kom fra møtet med gjerdet uten skader, men fikk nok litt tid til å tenke over hva hun hadde gjort. (Foto: Arne Nes)

Han fikk varslet bonden som umiddelbart kom til stedet. Han var bekymret for at kviga hadde blitt skadet av de spisse gjerdeplankene.

Kyrne har et eget beiteområde bak kapellet, men det var tydeligvis ikke spennende nok for kviga som nok ville sjekke om gresset var grønnere på den andre siden av gjerdet.

– Ville vel ut å vandre litt

Kvigas matfar fikk hjelp av en nabo slik at de kunne sage vekk resten av gjerdet som holdt kviga tilbake. Mens kviga ventet på å bli frigjort fikk den litt tid til å tenke over hva den hadde forårsaket. Etter litt var kviga frigjort, uten fysiske skader.

Til tross for at det var en åpning med en noe enklere hindring noen meter lenger bort, valgte den klumsete kviga å ta veien rett gjennom gjerdet.

– Jeg vet ikke hvorfor den valgte å gå gjennom akkurat der, men den ville vel gjerne ut å vandre litt, humrer Nes som er glad for at det hele endte bra.

LES OGSÅ:Møøøt Forsvarets sommervikarer