TV 2 Sporten (Lausanne): I dag ble Erik Tysses ankesak avsluttet i sveitsiske Lausanne. Norges friidrettspresident Svein Arne Hansen var til stede under høringen som motpart gjennom det Norske friidrettsforbundet. Etter høringen var Hansen imponert over Tysses forsvar.

- Erik gjorde det veldig, veldig bra her nede. Han har etterlatt seg et godt inntrykk og det kan han være stolt av.

Ga eksperter skulderklapp
Norges friidrettsforbund og det internasjonale friidrettsforbundet er organene som opprettet sak mot kappgjengeren etter at han skal ha testet positivt på det forbudte EPO-stoffet

CERA for et drøyt år siden. Under den to-dager-lange høringen i Lausanne kunne TV 2 observere at Hansen virket svært fornøyd med innleggene til Erik Tysses eksperter. Blant annet ga han Tore Skotland en skikkelig skulderklapp etter sitt innlegg.

- Hva sier din magefølelse etter disse to dagene?

Les også: Tysse om ankesaken: – Som å gå en femmil

- Det ønsker jeg ikke å si til deg, smiler Hansen.

- Det virket som om du syntes Tysses eksperter hadde gjort en god jobb?

- Jeg har ingen kommentar til dette og ønsker ikke å si noe om det på TV. Dette skal jeg ta med hjem til styret i Norges friidrettsforbund og ta det med dem først. Så får vi se hva som skjer, sier Hansen.

Tror på systemet
Svein Arne Hansen er ikke redd for at sannheten ikke kommer frem.

- Jeg synes CAS har opptrådt veldig ryddig med en meget god ledelse. Saken er tatt hit for at det skal bli en riktig kjennelse. Idretten må stole på at idrettens domstol tar de riktige avgjørelsene, sier Hansen til TV 2 Sporten.

Kjennelsen ventes å komme i slutten av juli.