ENDELIG: Kate Moss fikk sin Jamie Hince i en spesialdesignet kjole fra John Galliano. (Foto: Jonathan Short, © JS AMB**LON**)
ENDELIG: Kate Moss fikk sin Jamie Hince i en spesialdesignet kjole fra John Galliano. (Foto: Jonathan Short, © JS AMB**LON**)
Kate moss
Kate moss

Kate Moss giftet seg i skandaledesign

Kate Moss valgte John Galliano som brudekjoledesigner.

KATE MOSS X JOHN GALLIANO: John Galliano fikk sparken som sjefsdesigner
  hos Christian Dior etter at han kom med antisemittiske påstander. Det
  stoppet ikke supermodell og moteikon Kate Moss fra å velge sin gode venn
  John Galliano som brudekjoledesigner.
KATE MOSS X JOHN GALLIANO: John Galliano fikk sparken som sjefsdesigner hos Christian Dior etter at han kom med antisemittiske påstander. Det stoppet ikke supermodell og moteikon Kate Moss fra å velge sin gode venn John Galliano som brudekjoledesigner.
Kate Moss fikk sin rockeprins Jamie Hince fredag kveld. Ifølge Vogue.co.uk er brudekjolen designet av Kate Moss nære venn, skandaledesigneren John Galliano. Kjolen var romantisk og kroppsnær med tylldetaljer, og skal i følge Daily Mail være dekket av diamanter, med et vintageinspirert blondeslør.

Dristig, provokativt, kontroversielt og vakkert - akkurat som Kate Moss selv.

Christian Louboutins på bena

I tillegg til brudekjole designet av John Galliano, skal Kate Moss i følge Elle.uk.com ha hatt et par spesialdesignede Christian Louboutin-sko på bena. Skoene skal ha den klassiske røde sålen, som er Christian Louboutins signatur, og innsiden skal være i blått slik at bruden får sitt "something blue".

Ble sparket som sjefsdesigner

Valget av John Galliano som brudekjoledesigner er utvilsomt kontorversielt etter at designeren kom med antisemittiske uttalelser på en bar i Paris tidligere i år. Episoden kostet John Galliano jobben som sjefsdesigner hos motehuset Christian Dior.

LES OGSÅ: John Galliano arrestert

Skandaledesigneren ble arrestert tiltalt for diskriminerende anklagelser, og kan risikere både fengsel og en svært høy bot dersom han skulle bli kjent skyldig. Galliano har beklaget seg i retten, men hevder å ikke huske noen av de påståtte antisemittiske uttalelsene.

Skandalemodellen Kate Moss

KATE MOSS ELSKER Å SJOKKERE: Supermodell og moteikon Kate Moss
  er ikke fremmed for å sjokkere og provosere. Her fra en reklamekampanje
  for det sveitsiske smykkemerket David Yurm.
KATE MOSS ELSKER Å SJOKKERE: Supermodell og moteikon Kate Moss er ikke fremmed for å sjokkere og provosere. Her fra en reklamekampanje for det sveitsiske smykkemerket David Yurm.
Kate Moss trosset skandalene, og valgte John Galliano som brudekjoledesigner. De to er gamle venner, og hvis noen vet hvordan det er å være i hardt vær i motebransjen er det Kate Moss. Supermodellens karriere hang i en tynn tråd etter kokainskandalen i 2005, men Kate reiste seg som en fugl føniks fra asken. Kanskje prøver hun å gjøre det samme for John Galliano?

LES OGSÅ: Slik blir Kates brudekjole

Holdt brudekjoledesigneren hemmelig

Kate valgte lenge å holde hemmelig hvem som skulle designe brudekjolen. Før brudekjoledesigneren ble offentliggjort tidligere i år, var både sjefsdesigner hos motehuset Givenchy, Riccardo Tisci, sjefsdesigner for motehuset Alexander McQueen, Sarah Burton, den britiskse designeren og stylisten Kate Halfpenny og Kate Moss selv hete kandidater til å designe den mye omtalte brudekjolen.

Designet Kate Moss' brudekjole i smug?

I følge nettstedet Fashionologie.com skal Kate Moss ha avslørt John Galliano som brudekjoledesigner allerede under en middag på London Fashion Week i februar i år.

LES OGSÅ: Bryllupsgjest? Slik knekker du kleskoden.

I påvente av rettsaken i Paris, skal Kate Moss i følge avisen The Daily Mail, ha fått hjelp av John Gallianos kjæreste, Alexis Roche til å ferdigstille brudekjolen til den store dagen. Det har imidlertid vært spekulert i om John Galliano, som i retten hevdet at han helt siden episoden som kostet han jobben som sjefsdesigner hos Dior har vært på rehabilitering, har oppholdt seg i et atelier i New York for å arbeide med Kate Moss' brudekjole.

Kate Middleton x Alexander McQueen

KATE MIDDLETON X ALEXANDER MCQUEEN: Kate Middleton valgte Alexander
  McQueen-huset til å designe sin brudekjole da hun giftet seg prins William
  tidligere i år i England.
KATE MIDDLETON X ALEXANDER MCQUEEN: Kate Middleton valgte Alexander McQueen-huset til å designe sin brudekjole da hun giftet seg prins William tidligere i år i England.
Kate Moss er ikke den første bruden som velger en omstridt brudekjoledesigner. Valget av Sarah Burton for Alexander McQueen som designer for Kate Middletons brudekjole til prinsebryllupet i England tidligere i år var et modig og kontroversielt valg av et ellers konservativt kongehus.

LES OGSÅ: Alexander McQueen er død

Valget av Alexander McQueen ble tatt godt i mot av en samlet moteverden, både som et symbol på det moderne kongehuset og som en hyllest til desigeren selv som tok sitt eget liv i februar i fjor.

Kontroversiell brudekjoledesign

Alexander McQueen anses som en av de største moteskaperne i nyere historie. Han er kjent for sine eventyrlig vakre og feilfrie estetiske kreasjoner, men også for sin modige, kontroversielle og avantgardiske design med klare referanser til sex, fetisjer, religion, politikk og død.

LES OGSÅ: Dette bildet kan ha avslørt Kates kjoledesigner

Arvtakeren Sarah Burton er kjent for sine innovative, romantiske og feminine kjoler. Til tross for sin særegne signatur som designer, er Burton også inspirert av Alexander McQueens sterke kontroversielle referanser. Derfor var valget av motehus et aldri så lite kontroversielt valg av et ellers konservativt britisk kongehus

.

KONTROVERSIELLE MCQUEEN: Alexander McQueen er kjent for sin
  innovativ, avantgardisk og kontroversielle design. Den ikoniske designeren
  tok sitt eget liv i fjor.
KONTROVERSIELLE MCQUEEN: Alexander McQueen er kjent for sin innovativ, avantgardisk og kontroversielle design. Den ikoniske designeren tok sitt eget liv i fjor.

En moderne Grace Kelly

Kate Middletons brudekjole fra Alexander McQueen ble hyllet av moteeksperter verden over, og sammenliknet med den Grace Kelly bar da hun giftet seg med fyrst Rainier i 1957.

LES OGSÅ: Alt om brudekjolen: Se så like de er!

Selv om valget av Alexander McQueen-huset som var både modig og kontroversielt, var det langt fra noen overraskelse at selve brudekjolen ikke var spesielt kontroversiell. Kate Middletons brudekjole var utført i elfenbensfarget silketyll, med lange ermer og et neste tre meter langt slep. Brudekjolen var utført i franske og engelske blonder på både overdel, skjørt og underskjørt. Skjørtet, som var utført i elfebensfarget og hvit silke, var designet for å likne en utsprunget blomst.

Kamerasky supermodell

Bryllupet mellom Kate Moss og Jamie Hince vil være coverhistorien i det legendariske septembernummeret av motebibelen US Vogue. Bildene skal tas av Kate Moss' bryllupsfotograf, motefotografen Mario Testino. Kate Moss og Jamie Hince skal i følge Vogue UK ha bedt gjestene om ikke å ha med kamera under vielsen.