Da Odd Nerdrums kunstelev Kaja Norum ville ha en mannlig modell til sitt første aktmaleri, var ikke Sturla Berg Johansen i tvil om å stille opp.

Var bare å ringe

I dagens VG kan leserne se at resultatet ble av det svært utfordrende slaget, og er ikke helt ulikt Nerdrums «erigerte» selvportrett fra 1998.

Ifølge Norum har Sturla alltid sagt at hun bare måtte ringe om hun trengte en aktmodell, og denne gangen tok hun ham på ordet.

– Jeg brukte nesten tre måneder på prosjektet, og Sturla var flere ganger nede på Stavern for å stå modell. Han syntes selv at han var for tykk, forteller Norum til VG.

Fikk den lett opp

Hun er hemmelighetsfull når det kommer til å fortelle om Sturlas modelljobb rent «praktisk».

– Om han sto i den posituren lenge? Haha. Det kommer jeg ikke til å avsløre. Men for å si det sånn: Han hadde ikke noen problemer med å få den opp, ler det unge kunsttalentet.

Koster 72.000 kroner

Kunstverket har fått navnet «Homoludens» (Det lekne mennesket), og en pris på 72.000 kroner når det lørdag stilles ut på Galleri Soon i Son.

Modellen selv er veldig fornøyd med resultatet.

– Jeg synes det er helt fantastisk, men jeg skjønner jo at jeg må begynne å trene, sier Sturla Berg Johansen til VG, som også hadde en mistanke om at det var Odd Nerdrum selv som foreslo den erigerte penisen.