teigen (Foto: Solum, Stian Lysberg, © CTH)
teigen (Foto: Solum, Stian Lysberg, © CTH)

Jahn Teigen: – Vi er veldig stolte av at vi aldri startet noen krig

Artisten og ekskona Anita Skorgan snakker ut om livet sammen.

I to år har Jahn Teigen og Anita Skorgan gjort stor suksess med showet «Jahn Teigen fra Tønsberg». Billettene ble revet bort ved showets oppstart i Tønsberg, og suksessduoen så seg nødt til å sette opp show i Oslo.

Suksesshowet er over

Nå er eventyret slutt, og sceneekteskapet mellom Teigen og Skorgan er ved veis ende. Til Dagbladet snakker de ut om den enorme responsen.

– Suksessen med showet har vært helt fantastisk. Dette er et av tilfellene der virkeligheten ble større enn drømmen. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve noe sånt igjen, sier Jahn Teigen til avisen.

LYKKELIGE: Anita Skorgan og Jahn Teigen giftet seg i 1984
LYKKELIGE: Anita Skorgan og Jahn Teigen giftet seg i 1984

– Som en egen familie

I 1984 giftet de seg, og ble 80-tallets mest omtalte par. De fikk datteren Sara (26) samme år, som i dag studerer kunstfoto i København. Selv om ekteskapet tok slutt i 1988, har Teigen og Skorgan bevart vennskapet og kontakten.

– Vi er som en egen liten famile. Vi er veldig stolte av at vi aldri startet noen krig, sier Teigen.

Utnevnt til ridder

I fjor ble Teigens artistkarriere hyllet under Spellemann-utdelingen, da han mottok årets hederspris. Han ble også utnevnt til ridder, og i Kongens vurdering var Teigens store hjerte lagt vekt på.

«Kongen har i sin vurdering lagt vesentlig vekt på Teigens betydningsfulle innsats innen norsk populærmusikk og hans sjenerøsitet overfor andre artister og medmennesker», meldte Slottet den gang på sine hjemmesider.

Torsdag synger Teigen og Skorgan sammen på «Allsang på grensen» på TV 2.