Marianne Jemtegård, sjefredaktør i mote - og musikkmagasinet Vixen stilte til nettprat om mote. Les hva hun svarte her.

«Jeg syns alt fremhever magen.. HJELP»

Heisann. Jeg er en normalt slank dame men sliter med å finne de rette klærne etter jeg fikk mine tvillinger. Kroppen er stort sett tilbake til det samme gamle, men magen er fremdeles der. Synes alt fremhever magen..... HJELP

Hei!

Det finnes mange valg der ute for deg som ønsker å trekke fokus vekk fra magen. I sommer er syttitallstrenden tilbake for fullt, og det betyr et hav av fargerike topper og kjoler i butikkene som skrår ut rett under bysten og som dermed fremhever pupper og armer i stedet for mage. Men jeg vil ellers anbefale deg som normalt slank å ikke drukne kroppen din i alt for mange lag med flagrende kjolestoffer. Å legge litt penger i en velsydd jakke kommer du langt med, og ofte fremstår du langt slankere og mer velformet i en trang topp enn i alskens flagrende gevanter. Mest sannsynlig har du ikke så mye "å skjule" som du tror. Vi kvinner er alt for raske med å lete etter feil i kroppen vår, spesielt etter en fødsel. Foran speilet med dårlig belysning og i slapt undertøy ser de fleste mager litt småslitne ut. Men fullt påkledd, med et belte i livet og en rak rygg ser resultatet helt annerledes ut. Den største effekten for omgivelsene dine får du hvis du endrer holdning og bokstavelig talt retter deg stolt opp. Ikke bare føles det bra, optisk virker du i tillegg både smalere og høyere da.

Men de fleste av oss tar oss ikke til takke med råd om å rette oss opp. Vi vil ha noe håndfast som vi kan gjøre med saken. Og jeg har ett ord til deg: Juks der ingen kan se det!

Prøv en av de mange undertøystoppene med svak hold inn-effekt (det strammer knapt merkbart, men det glatte materialet i den hudfargede toppen gjør at skjorten eller kjolen du har over faller penere langs formene dine). Disse toppene ser ut som vanlige, litt trange singleter, men de kan utføre små mirakler. Velg alltid en hudfarget variant, da denne er minst synlig under lyse sommerklær.

Og så var det om å gjøre å rette seg opp og trekke fokuset mot det blendende smilet ditt, da... Lykke til!

Klem fra Marianne

Les også: Moteekspert Marianne Jemtegård: – Ikke kle deg større enn du er

Les også: Disse kjolene er hotte i sommer

«Store bryster, mage og lår - hva kler jeg av kjoler?»

grete28.06.2011 Kl. 12:37

Jeg er 177, har både stor mage(kaller det for tellekantene mine - en for hver unge??), rumpe og lår i tillegg til et brystparti i str DD, skulder er ikke særlig markert. Er svært usikker på hva jeg kler når det gjelder kjoler. Føler meg ikke vel med å plassere et belte under bysten for å fremheve midjen(hvor nå den måtte være ;-) ). Kan du gi noen råd??

Hei Grete!

Hvis du ikke ønsker å dra inn kjolen med et belte og på den måten skape midje i kjolene dine, anbefaler jeg at du velger en kjole som viser puppene dine fra sin beste side. Invester i en god push up-bh og velg en kjole med v-skåret utrigning (for finnes det egentlig noe mer sexy enn en frodig kløft?). Hold deg unna de tynenste og blankeste kjolene, men velg heller en med stoff i bomullsmiks eller et annet materiale med litt tyngde som dermed faller bedre i stedet for å omkranse "tellekantene" dine. En A-formet kjole som skrår ut fra under bysten vil være et godt alternativ, og velg enten vertikale striper eller ensfargede kjoler. Undertøy som ikke "deler" magen din rett over hoftekammen er viktig, så hold deg til truser med høyt liv, eller prøv en av de mange "mini-korsettene" i undertøyskvalitet som finnes i både undertøysbutikker og hos de fleste store kjedene.

Et velbrukt stylistknep er ellers å dra din omgivelses blikk opp til det du ønsker å fremheve. Hvis mage/rumpe/lår er et problemområde (noe de fleste av oss synes fra tid til annen...), er det lurt å dra fokus til kroppens ytterpunkter. Har du lekre ben, er det lite som er så forførende som en høy splitt (som stopper midt på låret). Og er bysten din formfull og sexy, er det perfekt å velge en vakkert dekorert utrigning eller hvorfor ikke et stort, glitrende halssmykke? Og husk å legge deg ekstra i flid med frisyren din hvis du vil holde folks fokus opp mot ansiktet ditt. Du vil garantert ende opp med å få drøssevis med komplimenter for de sinnssykt fete smykkene dine og de glamorøse lokkene dine. og vips er du kveldens midtpunk!

Case solved! xx M

Les også: Hold-in og hold ut

Les også: Charter-Hilde viser bademote for deg med former

– «Dare to be a diva»

vil bli trendy28.06.2011 Kl. 11:56

Hva MÅÅÅ jeg ha i garderoben min i sommer om jeg skal være skikkelig trendy? Jeg er helt blåst på mote!

Hei trendhungrige du!

For en luksussituasjon du befinner deg i akkurat nå! Hvis du ønsker å eksperimentere med stiler i sommer har du nemlig ekstremt mye å velge i! Begynn med å leke deg med accessoirer, og hvorfor ikke gå bananas i dyreprint? Det er veldig sexy og veldig hett akkurat nå. Og det mest trendy dyret av alle? Slangen! Pytonprint finner du på både sko, vesker, belter og kjoler. Velg så mye print som du tør, men hold deg til enten sko eller kjole. Begge deler blir garantert overkill. Få mer tips til pytonstilen her:

http://vixenmagazine.no/blog/2011/06/snake-it-up/

Sjekk også ut den kule og veldig anvendelige safaristilen som er perfekt for urbane løvetemmere:

http://vixenmagazine.no/blog/2011/06/hello-safariguuurl/

Og skal du på sommerfest, er det bare en ting som gjelder: Se og bli sett! Sommerens festmote er ikke for den beskjene. Men så hører jo ikke ordene "trendy motegudinne" og "beskjeden veggpryd" sammen heller...

http://vixenmagazine.no/blog/2011/06/be-a-real-sparkling-dream-girl/

Dare to be a diva! Kiss kiss, Marianne

Du kan lese mer om sommerens mote på tv2.no/happyday

– Ta på deg stor solhatt, glamorøse solbriller og rød leppestift

«Hva er best for å skjule bilringer? »

Navn (tomt hvis anonym)28.06.2011 Kl. 09:44

Er 157 høy,bruker 85F i bh,L(42/44)i bukser.L i topper.Korte bein.Hva er best for å skjule mage/bilringer...Og hvordan se høyere ut..

Hvis du ønsker å fremstå slankere, er det viktig å begynne innerst. Løp til nærmeste undertøysforretning (jeg anbefaler deg å velge spesialforretningene som virkelig vet hva de snakker om!) og bli målt slik at du har helt korrekt størrelse både på bh og annet undertøy. Rett undertøy kan virkelig utføre mirakler. Truser med høyt liv (såkalte bestemortruser som du sikkert kjenner igjen fra Brigdet Jones-filmen ..) glatter ut og unngår at magefettet tyter ut over en lav truselinning. Spanx og liknende støtteundertøy brukes av alt fra Top Model-Tyra Banks til Dorthe Skappel, og er det bra nok for Hollywood kan vi søren meg prøve det vi også!

Og velg alltid bukser og skjørt med høyt liv, i materiale som gir litt hold.

Bukser med litt stretch, enten det er jeans eller penbukser, er alltid en god venn for frodige damer. Og pass på at buksene går ned til over anklene (velg også samme farge på sko som på bukse, for å lure øyet til å få beina til å fremstå lengre). Til sommerkjolen og skjørt velger du hæler i hudtoner, det virker også forlengende. Sorte pumps til bare ben er ikke spesielt heldig, og lave jenters verste fiende er sko som deler foten ved ankelen med stropper eller snøringer. La huden være bar så langt ned som mulig, det lurer øyet.

Les også: – Lettere slank med feit mat

Les også:Slik blir du kvitt «grevinnearmene»

« Humre av jentene som holder inn magen i minikjolen, og shake that booty! »

Renathe27.06.2011 Kl. 20:51

Hei!

Jeg er en frodig jente med runde lår og stor rumpe, store bryster og brede skuldre/overarmer. Men i midjen er jeg smalere. Det jeg lurer på er om jeg kan bruke buksedresser? For disse synes jeg er så utrolig fine og enkle. Kan style de både opp og ned, til fest og til hverdags.

Mvh Renathe

Hey Renate!

Buksedresser er jo både supertrendy, lekne og utrolig deilige å gå i. Klart du skal bruke det! Men unngå de mønstrede versjonene (dyreprint eller tribalprint og liknende) og velg en ensfarget versjon som gir et mer strømlinjeformet resultat. For mye print drar lett fokus til de områdene som er bredest på kroppen, mens ensfargede buksedresser balanserer ut figuren. Husk å leke deg med accessoirer! Et kult belte i livet drar blikket mot din sylfidemidje og viser din misunnelsesverdige feminine figur fra sin beste side. Personlig synes jeg buksedresser er aller finest kombinert med hæler, enten kilehæler til hverdags eller et par med skikkelig "killer pumps" til festbruk.

Velg gjerne gullsmykker (som jo er det aller vakreste mot solbrun hud) som store, brede armbånd og hengende ørepynt med etnisk dekor for en sexy syttitallsstil til fest.

Og sist, men ikke minst: Det er SYND OG SKAM å ikke danse vilt og hemningsløst når du går i festens mest behagelige og anvendelige plagg. Så humre godt av jentene som holder inn magen i minikjolen ved siden av, og shake that booty!

Nyt sommerfesten!

Klem M

Les også: Kan du gå på høye hæler? Her får du tipsene!

Les også:– Flipp-flopper deformerer føttene dine

Timeglassfigur med store bryster

Marit28.06.2011 Kl. 09:41

Jeg er 52,år,177 høy og veier 58 kilo og har timeglassfigur med ganske store bryster.Hvordan skal jeg kle meg.Liker ikke så godt v-hals da jeg syns det drar ansiktet nedover.Pleier å bruke figursydde klær.Hvilken lengde på skjørt og kjole.Har pleid å gå for litt over knærne på skjørt og kjoler.Og jakker som ikke er for lange.Hva er riktig til meg?

Hei Marit

Figursydde plagg er jo midt i blinken for deg! Men eksperimenter gjerne også med sommerens heteste trend, som sett hos Prada og Dolce & Gabbana, med flørtende femtitallskjoler med utsvingt skjørt og korsettaktig topp. Med dine kurver får disse kjolene virkelig kommet til sin rett!

Halser som viser litt hud, enten dette er båthals eller en mer rektangulær utringning er flott til damer med litt ekstra byste, da høyhalsede topper fort kan gjøre storbrystede damer litt "topptunge". Jakker som går inn i livet og svinger litt ut igjen ved hoftene er et kledelig alternativ til "snuppekorte" varianter (som også er helt riktig til deg, men som kanskje trenger å varieres en smule innimellom?). Velger du deg en blazer til jobb eller fest, er det viktig å passe på at den sitter riktig over skuldrenen (en moderat skulderpute er fint for deg med pin up-pupper) og at jakkeslaget ikke er for dominerende. Brede jakkeslag over en stor byste blir alt for voldsomt.

Ellers synes jeg du ikke skal henge deg for mye opp i en viss skjørtelengde. Velg etter daghsformen! Du er åpenbart både høy og slank, og har all verdens valgmuligheter. Hvis du vanligvis velger lengder til rett over knærne, hvorfor ikke få kollegaer, venner og kanskje en ny potensiell flørt til å slå opp øynene idet du viser de lange, flotte beina dine i en mikromini? Kombiner med høye hæler, en strukturert blazer og et stort smil.

xox M

Les også: Slik blir du kvitt åreknuter uten å få arr

Les også: Slik dekker du festbordet

«Hva kan jeg gå med for å ikke se ut som et vandrende telt?»

Navn (tomt hvis anonym)27.06.2011 Kl. 20:12

Jeg er 156 cm, veier 61 kg, har tjukke lår og legger og store bryst ( bruker dd eller e i cup størrelse ). Uansett hva jeg har på meg ser det ut som telt pga de store brystene, og de store lårene, og den lave høyden. Hva kan jeg kle meg i for ikke se ut som et vandrende telt. Alt blir så unett.

Hei curvy lady!

Først av alt: du er superheldig! Du er både petit og curvy, og en frodig figur er feminint og supersexy. Bare pass på å ikke "drukne" i store og uformelige klær. Ikke vær redd for å bruke trange bukser med litt bootcut (som gir en forlengende effekt på beina og balanserer ut store lår) og en skjorte med figurnær søm som viser skikkelsen din.

Velger du deg sommerkjoler, er belter i livet og en trang passform som viser figuren din er din beste venn. Dropp kjoler med empireliv som kun strammer inn rett under puppene, for så å flagre ut og gi et "gravid" inntrykk med metervis med stoff i skjørtet. Sesongens "gudinnekjoler" med lagvis med chiffongstoff kan også legge til ekstra kilo og virke overveldende for en liten og nett sak som deg.

Velg heller en figurnær kjole som viser frem midje og hofter, og som stopper rett under kneet (det gir en forlengende effekt). Hvis du ønsker å lure øyet til å legge til noen ekstra centimeter i høyden, er det lurt å velge ensfargede kjoler i mørke farger. Hold deg unna mønstermiks og horisontale striper hvis du vil fremstå så slank som mulig.

Lykke til! Og viktigst av alt: rett deg opp i ryggen og skyv brystene fram. Det får deg garantert til å se stolt og flott ut. If you got it, flaunt it!

Klem fra Marianne

Les også: Ingeborg Heldal: - Bruk solhatt for å skjule magen

Les også: Ingeborg Heldal: - Ikke solbleik håret med sitron