I morgen skal Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne behandle dopinganken til Erik Tysse. Tysse avga en positiv prøve på Cera, tredje generasjons bloddoping, etter et stevne i Milano 1. mai i fjor.

Laboratoriet i Roma, som analyserte prøven, fant at det var spor av Cera både i A- og B-prøven, men dette er i ettertid betvilt av en rekke vitenskapsmenn, professorer og akademikere.

LES: Tysse-saken: – Laboratoriet oppfyller alle krav

Da saken mot Tysse var oppe i Domsutvalget i Norges Idrettsforbund ble han dømt for å ha brukt Cera. Han ble utestengt i to år, men valgte å anke saken umiddelbart.

På fredag mottok Stefan Plätzer og Erik Tysse 700 sider med saksdokumenter med beviser mot Tysse.

– Vi mottok 700 sider fra IAAF på fredag. Der presenterte de sin side av saken, sier Erik Tysse til TV 2 Sporten.

LES: Tysse har avlagt positiv dopingprøve

– De tar ting ut av sammenheng. Blant annet sier de at jeg har gjort dette over tid, og at jeg har brukt jernsprøyter for å dekke over bruken. De sier også at jeg aldri har hatt behov for å ta ekstra jern i det hele tatt. Jeg har bevis på at jeg lider av jernmangel, og det skal min fastlege på Os vitne om i morgen over tlf, sier Tysse.

LES: Tysse anker dopingdommen til to domstoler

I morgen kl. 09.15 skal Tysse forsvare seg mot beskyldningene. Plätzer mener Tysse har fått for kort tid til å forberede sitt forsvar.

– Det går på rettssikkerheten løs, sier Plätzer.

TV 2 Sporten har vært i kontakt med CAS, men ingen talspersoner i CAS var tilgjengelige for kommentar.

Det er totalt registrert 18 utøvere som er tatt for å ha brukt Cera. 13 av dem er sykkelryttere, mens de resterende fem tilhører friidretten. Italia ligger på topp med sju saker, mens Spania på annenplass har registrert fire saker.