Sjokoladepålegg (Foto: Illustrasjonsfoto)
Sjokoladepålegg (Foto: Illustrasjonsfoto)

Oppskrift på hjemmelaget sjokoladepålegg

Det er fort gjort å lage sunnere sjokoladepålegg.

Det spises over 450.000 brødskiver med sjokoladepålegg hver dag i Norge, ifølge Stabburet som produserer Nugatti.

– I ferien er det antagelig enda flere som spiser sjokoladepålegg på brødskiva, sier naturopat og ernæringsterapeut Siv Hauge, som selv sverger til et lavkarbokosthold.

Les også: Spis deg frisk og slank med lavkarbodiett

Hun mener at hvis man først skal spise sjokoladepålegg bør man lage det selv, for da blir det sunnere enn det man kjøper i butikken.

– Fabrikkmat stappet med kunstig fett og kunstige tilsetningsstoffer er mat med tom energi, hevder hun.

Les også: – Lettere slank med feit mat

Hjemmelaget sjokoladepålegg uten nøtter

200 gram sjokolade (70% kakaoinnhold)

2 dl fløte

75 gram mykt smør (uten salt)

Fremgangsmåte:

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.

Varm opp fløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen.

Rør godt. Smak til med litt havsalt.

Ha i mykt smør og rør sammen til en glatt og myk masse.

Hell blandingen over på glass og sett det i kjøleskapet natten over.

Her kan du finne oppskrifter på bakst og konfekt uten sukker.

Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold. (Foto: Illustrasjonsfoto)
Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Les også: Kan vi tenke «lavkarbo» for barn?

Hjemmelaget sjokoladepålegg med nøtter

50 gram hasselnøtter eller mandler

100 gram (70 % kakaoinnhold)

2 dl fløte

1 ts vaniljepulver

125 gram usaltet smør

Fremgangsmåte:

Ha nøttene i en matprosessor eller bruk en stavmikser , og kjør dem til de blir finmalte, nesten smøraktig.

Del sjokoladen i biter og ha i sammen med fløten i en kjele og varm forsiktig opp til sjokolade har smeltet.

Når sjokoladen er smeltet, tilsettes smøret i små klumper. Pisk det godt inn i sjokolademassen.

Rør så forsiktig inn nøtteblandingen og vaniljepulveret.

Smak eventuelt til med litt havsalt.

Hell sjokoladepålegget på et glass.

Avkjøl og sett det i kjøleskapet.

Les også:

Kan vi tenke «lavkarbo» for barn?

«Rask» lunsj er også sunt

Se brannmenn i aksjon på kjøkkenet

Lavkarbodiett kan gi helseplager