Motbakkeløp, Fløyen Opp 209ny (Foto: EIVIND PETTERSEN)
Motbakkeløp, Fløyen Opp 209ny (Foto: EIVIND PETTERSEN)

Klarer du å løpe hele denne bakken?

Se videoen og døm selv!

20. august går startskuddet for tidenes første Fløyen Opp.

Arrangøren Gular spår at motbakkeløpet i Bergen skal bli en ny folkefest. Med hjelmkamera har de filmet hele løypen, som du kan se i videovinduet ovenfor. Er dette Norges fineste løype, eller har du din egen favoritt?

Skriv din mening i kommentarfeltet under saken.

Fisketorget og Fjellveien
– Vi har en flott og sentral startarena i Bergen sentrum, en variert og spennende løype og et fantastisk målområde med en spektakulær utsikt, sier Knut Forthun fra arrangørklubben Gular.

Starten går fra Vågsallmenningen like ved Fisketorget. Løypen fortsetter opp Korskirkesvingene til Fjellveien, videre langs grusveiene via Fløysvingene til Fløyen og mål ved øvre Fløibane-stasjon. Løypen er 3,2 km lang med 320 meters stigning.

Motbakkeløp, Fløyen Opp 017ok
Motbakkeløp, Fløyen Opp 017ok

LES OGSÅ: Her bor landets ivrigste motbakkeløpere

Løpet blir en konkurrent til de populære bergensløpene Stoltzekleiven Opp og Ulriken Opp. I år blir det arrangert over 150 motbakkeløp og samlet deltakertall vil passere 40.000. Bergen har i dag det største motbakkeløp-miljøet i Norge.

Vil lage folkefest
– Hvilke ambisjoner har dere?

– Vi ønsker å utvikle Fløyen Opp til å bli en folkefest med flere tusen deltakere. Vi er klar over at arrangementet må bygges opp over en viss tid, men med hjelp av gode samarbeidspartnere er vi sikre på at vi skal lykkes, sier Knut Forthun.

LES OGSÅ: Motbakkeløp gir færre skader

– Hvorfor skal motbakkeinteresserte velge akkurat dette løpet, når det er 150 andre løp i Norge å velge mellom?

– Dette er et annerledes motbakkeløp. Det er bynært, vi har en løype som går fra sentrum av Bergen til byens mest kjente turistdestinasjon. Stor tilgjengelighet til ulike deler av løypen gjør at vi som arrangør kan bringe inn elementer man kjenner fra vanlige gateløp – underholdning, drikkestasjoner o.l.

Flott natur
– Hva kjennetegner traseen til Fløyen Opp?

– Løypen er lettere tilgjengelig enn mange av de andre motbakkeløypene, og går i sin helhet på vei. Først på asfalt, siden på fine grusveier. Stigningen er moderat, ca. 10 prosent, men tøff nok. Det gir de spreke muligheter for å løpe hele veien. De som vil gå, kan gjøre det med høy puls uten at muskulaturen i beina ber om nåde, sier Forthun.

– De som vil rusle med venner og familie har muligheten til å nyte flotte omgivelser, fra pittoresk bebyggelse i løypens nedre del til flott natur og utsikt når man nærmer seg toppen. Familie og venner kan lett ta seg ut i traseen og heie på sine, eksempelvis ved Skansen, Fjellveien, Skansemyren stasjon og Fløyen.

Motbakkeløp,
  Fløyen Opp 104ok
Motbakkeløp, Fløyen Opp 104ok

Folk flest vil kunne forsere løypen med høy puls uten at melkesyren blir for påtrengende. Traseen åpner opp for familier med barnevogn, og rullestolsatleter som har styrke i armene kan erobre bergensernes mest populære turmål.

Fløyen Opp er først og fremst et mosjonsarrangement, derfor blir det premier til alle.

Motbakkeløp, Fløyen
  Opp 010ok
Motbakkeløp, Fløyen Opp 010ok

LES OGSÅ: Slik blir du en fjellgeit

Bli medlem i Sporty og få treningsprogram og vektdagbok