Juan Mata (Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap)
Juan Mata (Foto: Daniel Ochoa de Olza/Ap)

– Arsenal med rekordbud på spansk U21-stjerne

Arsenal vil knuse sin egen overgangsrekord med et bud på 180 millioner kroner for Valencias spanske U21-stjerne Juan Mata.

Flere av Arsenals største rivaler har allerede styrket troppen foran neste sesong.

Nå åpner også Arsene Wenger sjekkheftet.

Ifølge The Daily Mail er Arsenal klar til å sette ny klubbrekord ved å hente Spanias Juan Mata til Emirates med et bud på 180 millioner kroner. Arsenals tidligere overgangsrekord er prisen på 130 millioner kroner da klubben hentet russiske Andrej Arsjavin.

I samtaler
Representanter for Arsenal har allerede snakket med 23-åringens agent og far – og Mata skal være interessert i en overgang til Premier League.

Den teknisk briljante Mata kan spille både sentralt på midtbanen og venstre ving. Han var også en del av Spanias VM-tropp i 2010, og fikk med seg 20 minutter som innbytter i kampen mot Honduras i gruppespillet.

Mata, som gikk gradene i Real Madrids ungdomakademi før han gikk til Valencia, markerte seg nylig som en av Spanias beste spillere i U21-EM i Danmark.

Han scoret to mål og leverte flere assist foran øynene på Arsenals speidere.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

TIL LIVERPOOL? Benitez kan skaffe Mata til Anfield. (Foto: JOSE JORDAN/AFP)
TIL LIVERPOOL? Benitez kan skaffe Mata til Anfield. (Foto: JOSE JORDAN/AFP)

Erstatter Fabregas?
Wenger ser på Mata som en potensiell erstatter for Cesc Fabregas, som rapporteres å være på vei til Barcelona.

Spanske aviser hevdet søndag at Fabregas, som for øyeblikket er på ferie på Ibiza sammen med Barcas Carles Pulyol og Gerard Piquet, kan bli solgt til Camp Nou før Arsenal-spillerne samles til sesongoppkjøring 5. juli.

Wenger kan imidlertid få kamp om Matas underskrift fra både Barcelona, Liverpool og Manchester City, som også rapporteres å være interessert i midtbanespilleren.