André Muri og Stefan Strandberg.
André Muri og Stefan Strandberg.

Tomålsscorer André Muri senket Start med hodet

Frode Fredriksens debut som Tippeliga-trener startet ikke optimalt.

Start-Vålerenga 0-2

Sør Arena/Bergen (TV 2 Sporten:) Frode Fredriksens debut som Tippeliga-trener ble ingen festdag for Start, takket være André Muri. Med sine 191 centimeter og to hodestøt sørget forsvarsspilleren for 2-0-seier til Vålerenga på Sør Arena.

LES OGSÅ: Knut Tørum trekker seg som trener for Start

– Det var gøy, og selvfølgelig greit å score to når vi trengte det også. Det er viktig for oss. Vi sliter litt spillemessig og det kladder egentlig ganske bra hele matchen. Start skaper mer enn vi liker, men vi klarer å holde nullen og det er veldig deilig, sa tomålsscorer Muri etter kampslutt.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Stefan Strandberg spilte også en veldig solid kamp for VIF, og skryten om lagkameraten satt løst.

– Han scorer to mål i tillegg til å være veldig god, så det er viktig for oss. Vi har slitt litt med å score mål, så det er viktig at midtbanen og vi bakover kan plusse på med litt mål, sa Strandberg.

TV 2 Play: Se intervju med André Muri og Stefan Strandberg her

Start sliter med dødballer
Etter et rolig første kvarter av kampen med flere upressede feil hos begge lag tok det fyr på Sør Arena. Først ropte hjemmefansen på straffe da Ole Martin Årsts avslutning traff armen til Stefan Strandberg, og sistnevnte reddet på streken minuttet etter.

Se straffesituasjonen i videovinduet under:

Men etter halvspilt førsteomgang var det Vålerenga som tok ledelsen, da André Muri headet ballen kontant i mål etter en corner slått av Bojan Zajic – 0-1 til pause.

Solomon Owello ble byttet ut til fordel for Fredrik Strømstad, og det tok ikke lang tid før midtbanespilleren fikk en stor mulighet. Etter et godt angrep av Start havnet returen hos Strømstad som ladet skuddfoten, men stolpen stod i veien.

Men så skulle vondt bli verre for sørlendingene, for nok en gang på dødball glapp det i Starts markeringer. 2-0-scoringen var nesten som en kopi av den første: Zajic lempet inn mot Muri som nok en gang stanget inn ballen forbi Kenneth Høie.

– Jevn kamp
Martin Andresen mener at til tross for 2-0-seier, var ikke seieren overlegen.

– Det var ganske jevnt med farlige sjanser fra begge lag, men vi klarer å sette dem. Jeg er veldig glad for det. VI har en dyktig keeper og er heldige som ikke får 1-2, da hadde det blitt enda mer spennende. Vi er veldig godt fornøyd nå, sa Vålerenga-treneren.

TV 2 Play: Se intervju med Martin Andresen her

Fredriksen mener marginene avgjorde kampen.

– Det var en jevn kamp. Spillemessig var vi helt på høyde med Vålerenga, det var de to cornerne som skilte oss i dag, sa Start-treneren etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Frode Fredriksen her

Slik startet lagene:

Start (4-4-1-1): Kenneth Høie - Brian Priske, Espen Knudsen Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl - Ernest Asante, Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Børufsen - Espen Hoff - Ole Martin Årst.

På benken: Alexander Lund Hansen, Avni Pepa, Bård Borgersen, Mads Stokkelien, Petter Bruer Hanssen, Fredrik Strømstad, Morten Hæstad.

Vålerenga (4-2-1-3): Lars Hirschfeld - Freddy dos Santos, André Muri, Stefan Strandbeg, Andreas Nordvik - Kristofer Hæstad, Harmeet Singh - Bojan Zajic - Håvard Nielsen, Luton Shelton, Mohammed Fellah.

På benken: Gudmund Taksdal Kongshavn, Aleksander Solli, Yssouf Koné, Isaac Boakye, Adnan Haidar, Chuma Anene, Amin Nouri.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk