DANSEFEST: Minst 5000 personer var innom portene på dansefestivalen Extrema på Kalvøya i Bærum lørdag. (Foto: TV 2)
DANSEFEST: Minst 5000 personer var innom portene på dansefestivalen Extrema på Kalvøya i Bærum lørdag. (Foto: TV 2)

182 personer doptatt under dansefestival på Kalvøya

– Trist, sier politiet. Nå kan festen være over for godt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Technofestivalen Extrema Outdoor Festival arrangeres for andre året på Kalvøya i Bærum. Allerede klokken 14 lørdag var 18 personer tatt for bruk og besittelse av narkotika.

Søndag morgen er 182 personer pågrepet for besittelse og bruk av narkotika under musikkfestivalen.

– Til tross for at politiet på forhånd varslet at vi kom til å være godt representert, og arrangørene sa at de ønsket et rusfritt arrangement, valgte mange å bruke narkotika. Det er trist, men det kom ikke som noen stor overraskelse, sier innsatsleder Tomm Berger i Asker og Bærum politidistrikt.

– Vi har tatt folk med GHB, amfetamin, LSD, hasj og det meste unntatt heroin. Det er ikke overraskende for oss, sa Berger til TV 2 lørdag

Les også145 tatt med narkotika på dansefestival i Bærum

MANGE NARKOTATT:Til tross for at mange er narkotatt, forteller innsatsleder Tomm Berger i Asker og Bærum politidistrikt at de fleste er i besittelse av mindre mengder narkotika. (Foto: TV 2)

Ordføreren mener nok er nok

– Politiet anbefalte at vi skulle si nei forrige gang, og jeg var enig med politiet den gangen, og nå har det skjedd det samme. Nå er det slutt, sier ordfører Odd Reinsfelt til VG.

Trine Hamre Bendixen, kultursjef i Bærum kommune synes de mange narkotikabeslagene er svært beklagelig, men vil ikke si noe bastant om en eventuell ny festival neste sommer.

– Det er forferdelig leit at et arrangement som skal være noe positivt for unge mennesker ender slik. Om festivalen skal arrangeres også neste år må vi vurdere nå i etterkant, sier Bendixen til TV 2.

Heller ikke politiet i Bærum har foreløpig tatt noe standpunkt til hva de mener om et eventuelt forbud mot å arrangere flere festivaler.

– Det er for tidlig å si noe bastant om dette enda. Det må ledelsen i politiet og dem som er involvert i festivalen vurdere nå som festivalen er over, sier operasjonsleder Tone Kvali ved Bærum politidistrikt til TV 2.

Over 5000 besøkende

Musikkfestivalen åpnet dørene klokken 10 lørdag formiddag, og alt i løpet av formiddagen ble flere personer pågrepet med narkotika.

I 22-tiden lørdag kveld var det registrert 4750 betalende gjester på festivalen. Da hadde antallet narkotatte steget til 145.

Da musikken tonet ut i 23-tiden, var tre deltakere kjørt til legevakt, to etter mulig overdose av det narkotiske stoffet GHB og en etter misbruk av amfetamin.

Politiet hadde delt ut 180 forelegg for besittelse og bruk av narkotika, to var anmeldt for samme forhold og flere hadde fått forelegg for ordensforstyrrelse.

Les også:Colombias president vil legalisere narkotika

Festivalen utstyrt med eget «foreleggstelt»

– Etterforskere og jurister fra politiet var på plass på festivalen og skrev fortløpende ut bøter og tok urinprøver av personene som var mistenkt for besittelse eller bruk av narkotika, forteller operasjonsleder Kavli.

Festivalen på Kalvøya som er Norges største utendørs dansefestival ble også arrangert i fjor.

Da var 10.000 danseglade mennesker innom portene. 68 av dem ble tatt med narkotika.

Extrema Outdoor Festival er et internasjonalt festivalkonsept som også arrangeres i Nederland og Belgia.

Les også: «Dødsdop» regnes ikke som narkotika