sykkel (Foto: TV 2)
sykkel (Foto: TV 2)

Dette er Norges desidert beste sykkellag

Kvinneprofflaget Hitec Products er ranket som tredje best i verden.

Langesund (TV 2 Sporten): Drømmen om et norsk profflag i sykkel for herrer har vært høyst tilstede for mange i Sykkel-Norge i mange år. Men foreløpig har det ikke blitt realisert.

Norsk kvinnesykling har imidlertid fått det til: Team Hitec Products har klatret i rekordfart oppover rankinglistene og er for øyeblikket det tredje beste kvinnelaget i verden.

Har tatt 15 seirer i år
Profflaget ble grunnlagt i 2008, men det er først de to siste sesongene det virkelig har løsnet.

– Vi har utviklet oss veldig som ryttere og fått mange seirer denne sesongen. Til nå står vi med 15 seirer i år, hvorav åtte er vunnet i utenlandske ritt. I tillegg er det åtte forskjellige ryttere som har vunnet, forteller regjerende norgesmester Lise Nøstvold til TV 2 Sporten.

Se reportasje om Norges eneste profflag øverst!

Lagets største stjerne er den svenske OL- og VM-medaljevinneren Emma Johansson. 27-åringen står bak hele åtte av triumfene i år, blant annet kvinnenes utgave av Omloop Het Nieuwsblad.

LES OGSÅ: Se sjåførene danse med motorsykler

Har blitt løftet av svensk sykkelstjerne
Johansson, som er rangert som verdens nest beste kvinnelige rytter, skrev under for laget før sesongen. Sølvvinneren fra Beijing i 2008 har løftet sine norske lagvenninner til nye høyder, skal vi tro Nøstvold.

– Vi er i en helt annen posisjon i år enn i fjor. Vi har lært masse av Emma, og har gått fra å være med i sykkelritt til å skape et sykkelritt, forteller hun.

Kvinnesykling nyter ikke like mye oppmerksomhet som sine mannlige kollegaer. Det vil Hitec-jentene endre på med fremtidig norsk jubel i både OL og VM.

– Vi må utvikle oss videre slik at vi kan bli like store profiler som det Edvald (Boasson Hagen) og Thor (Hushovd) er. Da trenger vi et gjennombrudd gjennom medalje i sykkel-VM eller i OL, sier lagets talentfulle spurter, Emilie Moberg, til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Arvesen: – Litt som å drikke Munkholm mens det er vill fest litt nedi gata

PS! Hitec har 12 ryttere i stallen, hvorav åtte er nordmenn. I tillegg er det to svenske, én tysk og én australsk jente på laget.

– Og med den utviklingen vi har hatt den siste tiden, så skal du ikke se bort fra at det kan skje heller, legger Nøstvold til med et smil.