MENN VIL VÆRE GLATTE:    Det var en som fra som ringte fra Bergens og hadde veldig lyst til å gjøre en intimvoks. Han bestilte faktisk fly, kom til Oslo og tok han en intimvoks før han dro hjem igjen, forteller daglig leder ved Afrodite klinikken, Ingvild Sæterhaug.  (Foto: TV 2)
MENN VIL VÆRE GLATTE: Det var en som fra som ringte fra Bergens og hadde veldig lyst til å gjøre en intimvoks. Han bestilte faktisk fly, kom til Oslo og tok han en intimvoks før han dro hjem igjen, forteller daglig leder ved Afrodite klinikken, Ingvild Sæterhaug. (Foto: TV 2)

Ballevoksing er siste skrik

Menn har tatt skrittet. Intimvoksing, eller såkalt brasiliansk voksing, er ikke lenger en typisk kvinneting.

Intimvoksing, eller såkalt brasiliansk voks, har lenge vært forbeholdt kvinner. Nå har trenden etablert seg også blant menn.

– Mennene som kommer er helt vanlige menn, alt fra familiefedre til svømmere og syklister, forteller daglig leder av Afroditeklinikken i Oslo Ingvild Sæterhaug.

Siden Afroditeklinikken begynte å tilby intimvoks til menn har pågangen vært formidabel.

– Det var en som som ringte fra Bergen og hadde veldig lyst til å gjøre en intimvoks. Han bestilte faktisk fly, kom til Oslo og tok en intimvoks før han dro hjem igjen, forteller daglig leder ved Afroditeklinikken Ingvild Sæterhaug.

Les også: Klare for stranden

– Intimhåret har en viktig funksjon

Sexolog Siv Gamnes er ikke like begeistret for den nye mannetrenden.

Hun forteller at kjønnshår har en funksjon de fleste ikke tenker over. Hårene skiller nemlig ut en lukt vi selv ikke fanger opp, men som hjernen likevel registrerer.

Denne lukten stimulerer et hormon som igjen fører til økt sekslyst og tenning. I tillegg gjør hårene huden mer følsom gjennom vibrasjoner ved berøring.

– Vi blir også oppsøkt av gutter som har fått kviser, utslett og byller grunnet intimvoksing, forteller hun.

Folk fra Hedmark og Oppland er mest hårete

Tall fra RFSU viser at én av to menn fjerner kjønnshår, på en eller annen måte.

Les også: Unge menn liker kniven på strupen

Ifølge RFSUs tall for 2010 er det folk i Trøndelag som intimbarberer seg mest, deretter kommer Nord-Norge på en god andreplass. Her er én av to striglet nedentil.

Nederst på lista ligger Hedmark og Oppland. Her følger bare én av tre intimhårtrenden.

Det er for øvrig menn som har størst forventninger til partneres intimfrisering.

18 prosent av kvinner ønsker at partneren fjerner kjønnshår, mens hele 46 prosent av menn ønsker at partneren skal fjerne kroppens intimhår.