Carl Gustaf (Foto: ANDERS WIKLUND/Ap)
Carl Gustaf (Foto: ANDERS WIKLUND/Ap)

Skandalebilde av Kong Carl Gustav skal være i politiets varetekt

Til tross for at Knugen benekter at slike bilder eksisterer.

Mafiabossen Mille Markovic, som lenge har påstått å sitte på kompromitterende bilder av svenske kong Carl Gustaf, ble pågrepet av sivilkledt svensk politi nær sitt hjem i Stockholm fredag kveld.

Politiet tok beslag i hans datamaskin, mobiltelefon og en USB-nøkkel. Nå sier kilder til Expressen at politiet skal ha funnet et av de mye omtalte skandalebildene, og det nå befinner seg hos Rikskriminalen, svenskenes Kripos.

Les også: Her er skandalene som herjer den svenske kongefamilien

– Vil bli offentliggjort

Svenskekongen uttalte i det meget omtalte intervjuet med nyhetsbyrået TT, at det ikke skal finnes komprommiterende bilder av ham. Til det svarte Markovic at bildene ville bli offentliggjort når som helst. Han har også uttalt at bilder vil bli presentert i boken han nå skriver om eget liv.

– En dag kommer bevisene, og den dagen begynner å nærme seg, sa han til Expressen etter kongens intervju.

Les mer: – Sexbildene med kongen skal offentliggjøres

– Hans største mareritt

Svenske kongeeksperter uttalte til «God kveld Norge» at det ville være kongens største mareritt om slike påståtte bilder ble offentliggjort.

– Det vil være hans største mareritt. Det er svært alvorlig dersom dette viser seg å være ekte bilder, og ikke manipulerte som det er blitt spekulert i. Om det viser seg at det finnes bilder, har kongen virkelig satt krokben på seg selv. Konsekvensen blir at det vil bli enorm krise, da har han løyet for folket, og det vil være et kraftig skudd i monarkiets ryggrad. Man kan sammenligne dette med intervjuet Bill Clinton gjorde i sin tid. Han nektet for romansen med Monica Lewinsky, og i ettertid viste det seg at dette stemte, sa kongeekspert Daniel Nyhlén til «god kveld Norge».