piotr angrer
piotr angrer

Leciejewski viste fingeren til Sogndal-fansen

– Beklager, sa en angrende Piotr Leciejewski etter straffedramaet mot Sogndal.

Brann - Sogndal 2-2 (5-4 etter straffer)

Kim Ojo fikset avansement til kvartfinale i cupen for Brann med den avgjørende scoringen i straffesparkkonkurransen.

Etter andre ekstraomgang utnevnte speaker på stadion Brann-keeper Piotr Leciejewski til banens beste, men den tidligere Sogndal-spilleren misforstod hva som ble sagt og valgte å vise fingeren til sine gamle supportere.

Les også: Slik endte 4. runde i cupen

Viste fingeren
Det var en angrende Leciejewski som møtte TV 2 Sporten etter kampen.

– Før dere stiller meg noen spørsmål har jeg lyst til å si en ting. Jeg beklager ovenfor Sogndal-supporterene at jeg viste dem fingeren. Da speaker ropte opp mitt navn som banens beste trodde jeg de (Sogndal-fansen) ropte noe mot meg. Derfor reagerte jeg som jeg gjorde, sier Leciejewski til TV 2 Sporten.

Brann-trener Rune Skarsfjord sier at hendelsen ikke kommer til å få etterspill.

– Piotr la seg fullstendig flat etter det han gjorde. Det synes jeg er flott, derfor blir det med det, sier Skarsfjord.

Måtte be til Gud
Ojo satte inn den avgjørende straffen som sikret Brann avansement til kvartfinale i cupen. Etter kampen kunne han fortelle at han måtte be til høyere makter før straffesparket.

– Jeg takker selvfølgelig Gud for dette. Alt har en mening. Derfor måtte jeg be til Gud før straffesparket - da skjønte jeg hvilken vei det ville gå, sier Ojo.

Nigerianeren kunne også avsløre at han har et stor ønske om å vinne cupen med Brann.

– Cupen betyr veldig mye for meg, og dette kan være en av mine muligheter til å vinne noe mot Brann. Vi går selvfølgelig for cupfinale, sier Ojo.

Hovland-suser
En kjedelig første omgang på Brann stadion fikk et lite høydepunkt da Even Hovland sendte Sogndal i ledelsen ti minutter før pause. Kapteinen plukket opp ballen midt inne på Brann sin banehalvdel og sendte i vei en skikkelig suser. Skuddet smalt i mål, utagbart for Piotr Leciewjewski i Brann-buret. En vakker scoring av midtstopperen.

To minutter før slutt sendte Diego Guastavino kampen til ekstraomganger etter et fantastisk soloraid. Fra midtsirkelen driblet han seg gjennom Sogndal-forsvaret før han banket ballen i motsatt kryss.

Austin så rødt
I ekstraomgangene satte Sogndal i gang i et forrykende tempo. Først reddet Lars Grorud skuddet til Ulrik Flo på streken, før Leciewjewski måtte hente frem en fantastisk dobbeltredning. Sogndal fikk betaling like før første ekstraomgang var over, etter at Elvis ble lagt i bakken av Rodolph Austin. Ole Jørgen Halvorsen var sikker fra straffemerket og sendte bortelaget i ledelsen. Brann slo imidlertid tilbake da Bentley satte ballen i mål fire minutter før slutt.

Sekunder før dommeren blåste i fløyten og sendte kampen til straffekonkurranse ble Austin tildelt rødt kort av dommer Dag Vidar Hafsås etter en duell med Halvorsen.

– Vi var i en duell og jeg rev litt i armen hans. Han reagerte med å sette begge hendene i strupehodet mitt. Jeg synes det var veldig unødvendig og det var rødt kort, sier Halvorsen.

Bom, bom, bom, bom
Siden ingen av lagene greidde å score et vinner mål, gikk kampen til straffesparkkonkurranse - der var det slitne bein som skrittet opp til krittmerket.

Mats Solheim brente Sogndal sin første straffe, før Erik Mjelde og Halvorsen satte de neste i mål. Deretter ble det to misser fra begge lag.

Kim Ojo fikk æren av å sette den siste straffen for Brann og sikret dermed avansement for bergenserene.