Thorstein Helstad. (Foto: JEAN FRANCOIS MONIER/AFP)
Thorstein Helstad. (Foto: JEAN FRANCOIS MONIER/AFP)

Thorstein Helstad signerte for Monaco

Skrev under på en toårsavtale med den franske Ligue 2-klubben.

– Det er en fantastisk mulighet. Når Monaco kom på banen visste jeg at det var en klubb med veldig store tradisjoner.

Monaco/Bergen (TV 2 Sporten): Thorstein Helstad ble onsdag morgen klar for den tradisjonsrike klubben Monaco.

Hedmarkingen har i lengre tid vært i forhandlinger med klubben, og gjennomgikk tirsdag den obligatoriske legesjekken. Onsdag morgen skrev den tidligere Brann- og Rosenborg-spilleren under på en toårsavtale med Monaco.

– Det er en fantastisk mulighet. Når Monaco kom på banen visste jeg at det var en klubb med veldig store tradisjoner. Det ble dessverre nedrykk fra Ligue 1 sist sesong, men det var likevel en klubb det var vanskelig å si nei til, sier Thorstein Helstad til TV 2 Sporten.

– Målet er først og fremst å få laget tilbake i Ligue 1, etter at de før nedrykket hadde vært så lenge der oppe, legger han til.

Thorstein Helstad
Thorstein Helstad

Utelukker ikke Tippeliga-retur
Spissen avviser at han kommet til Monaco for å avslutte karrieren, og utelukker ikke at han returnerer til Tippeligaen etter oppholdet i Frankrike.

– Jeg er fortsatt frisk og klar, og føler meg fit. Man må selvsagt se det an etter to år her, men det er spillere i eliteserien som er enda eldre enn meg som gjør det bra, så det kan være jeg vil holde på enda lengre.

Helstad innrømmer også at han fortsatt er aktuell for det norske landslaget.

– Jeg var med senest mot Irland borte, og var dessverre skadet da vi møtte Danmark. Hvis man presterer jevnt over tid og gjør det bra, så håper jeg Monaco frister mer for media som kan reise ned, og at landslagsledelsen føler jeg kan være en interessant mann å ha med videre, sier Helstad, som legger til at han ikke kjenner til at noen i landslaget har vært nede å fulgt noen av kampene med Le Mans forrige sesong.

LES OGSÅ: Monaco rykket ned

Lillejord: – Avtalen er på et godt fransk nivå
– Økonomien i avtalen er selvfølgelig på et godt fransk nivå. Monaco er en klubb som fortsatt kan regnes som en av de store i Frankrike, selv etter nedrykket, sier agent Stig Lillejord til TV 2 Sporten.

– Det er Thorsteins egne fortjeneste at han nå havner i Monaco. Han scoret ti mål i løpet av sin første sesong i Ligue 1, så hadde han en trøblete sesong da Le Mans rykket ned, men denne sesongen hadde han 21 mål på 34 kamper fra start - da er det helt naturlig at han blir lagt merke til, sier Lillejord.

Helstad gikk til Le Mans, som da spilte i den øverste divisjonen i Frankrike, sommeren 2008. Laget rykket ned til nest øverst nivå våren 2010, og klarte ikke å kjempe seg tilbake til Ligue 1 forrige sesong.